Eмисия новини
от 11.00 часа

“Fryma e Luginës” – një makinë futuristike krijuar nga nxënësit

Një automobil unik që vihet në lëvizje me bateri elektrike krijuan nxënësit e Gjimnazit Profesional të Transportit dhe Menaxhimit të Transportit në qytetin Kazanllëk. Ai ka emisione zero dhe efikasitet të lartë energjetik. Kjo makinë u punua..

12.06.21 08:15 |

Në qytetin Plovdiv ndërtojnë një lagje të gjelbër pa automobila

Hapësira e madhe e braktisur në qendër të kompleksit të banimit “Trakia” në qytetin Plovdiv do të kthehet në një lagje të brezit të ri, pa automobila. Deri në fund të muajit prill planifikohet gërmimi i parë. Kureshtarja është se në territorin mbi..

11.04.21 08:25 |

Kur robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje

Kur kontakti midis njerëzve duhet të jetë minimal robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje. Sidoqoftë kur kriza me koronavirusin do të mbarojë a nuk do të rrisin prapë papunësinë? Gjithnjë e më shumë veprimet tona të përditshme po..

15.02.21 07:15 |

Kovid-kriza i ka ulur aksidentet rrugore dhe viktimat

Aksidentet e rënda të trafikut në Bullgari u ulën me 15 për qind. 466 njerëz vdiqën në rrugë në vitin 2020. Kjo është 164 persona më pak se në vitin 2019, tha gjatë një inspektimi në rajonin e Plovdivit Ministri i Brendshëm Hristo Terzijski. “Unë dua të..

18.01.21 14:19 |

Pandemia ndikoi mbi shitjet e makinave

Në vitin 2020, shitjet e makinave të reja në Bullgari ranë me rreth 37 për qind, sipas të dhënave të Policisë së Trafikut. Shitjet e makinave të përdorura u zvogëluan me gati 18 për qind. Importuesit e makinave komentuan se goditja erdhi për shkak..

10.01.21 17:02 |

Bullgarët nuk përjashtojnë mundësinë për pushim veror në Bullgari

Në kushtet e Covid-19 bullgarët preferojnë të kalojnë pushimet verore në Bullgari, tregon një anketim i “Gallup International”. 70 për qind nga të anketuarit mendojnë se Bullgaria ofron kushte të mira për turizëm veror. Nga ata që planifikojnë të..

18.05.20 14:24 |

Suksese në terren, por dhe me laps në dorë mbi faqen e bardhë

Jeta e bashkatdhetarit Stefan Ivanov është një varg prej sukseseve marramendëse si në terrenin e atletikës së lehtë, kështu dhe në gjirin e artit, si një piktor autodidakt. Por, përshtypje më të madhe bën fuqia e shpirtit, e cila e çon njeriun e ri..

18.05.20 07:44 |

Rënie drastike në shitjen e automobilave të rinj

Shitja e automobilave në BE duke përfshirë edhe Bullgarinë, muajin mars u ul me më se 50 për qind për shkak të pandemisë së koronavirusit. Këtë e tregojnë të dhënat e Asociacionit të Ndërtuesve Evropian të Automobilave. Në Bullgari muajin e kaluar..

17.04.20 13:20 |

Makinat hibride në Bullgari po shtohen

Sipas analizave të Eurostatit dhe të Asociacionit të prodhuesve të automobilave, Bullgaria është mes vendeve nga Bashkimi Evropian ku ka rritje të shitjeve të automobilave hibride. Nga 1300 gjatë vitit 2017, numri i tyre gjatë vitit 2018 është..

08.05.19 10:48 |
Automobili De Dion-Bouton më 1906.

Automobil me drita të zjarrta nga viti 1906 në paradën e klubit automobilistik “Retro” në qytetin e Burgasit

Në fund të kësaj jave në qytetin e Burgasit do të zhvillohet edicioni i dhjetë i paradës automobilistike, organizuar nga adhuruesit e makinave të vjetra. Koleksionuesit dhe restauruesit janë rreth 130. Gjatë verës, kur qyteti është plot me turistë, të..

30.06.17 16:11 |
Всички новини: днес | вчера