Eмисия новини
от 18.00 часа
Avioni i parë bullgar “Express” pas fluturimit të suksesshëm më 10 gusht 1915.

100 vjet aviacion bullgar

Kush është më i shpejt – bolidi i Formulës 1 apo gjuajtësi bombardues MiG 29? Rezultati i garës midis dy makinave të fuqishme do të bëhet i ditur gjatë festimeve zyrtare të kushtuara përvjetorit të 100-të të aviacionit bullgar. 40 avionë, 10 helikopterë dhe..

23.08.11 12:29 |
Avioni i parë bullgar “Ekspres” (“Jordanov 1”)

Muzeu i aviacionit ruan historinë e ndërtimit të avionëve në Bullgari

Në fillim të gushtit u mbushën 95 vjet nga konstruimi dhe fluturimi i avionit të parë bullgar “Ekspres” të Asen Jordanovit. Kujtimi për këtë ditë ruhet i gjallë në Muzeun e aviacionit në fshatin Krumovo, afër Plovdivit. Muzeu, i cili është pjesë nga..

16.08.10 11:34 |
Всички новини: днес | вчера