Eмисия новини
от 09.00 часа

Albert Bullgari – fizarmonicisti i cili ruajti Bullgarinë në zemrën e vet

Në vigjilje të vitit 2021 Bashkimi i Njerëzve me Çrregullime të të Parit në Izrael ia dorëzoi çmimin e vet më të madh Albert Bullgarit. Kështu të shpërngulurit bullgarë në Izrael e quanin fizarmonicistin, i cili vite me radhë i mësonte falas fëmijët e..

15.01.21 07:05 |

Një burrë i ri me paralizë cerebrale mbledh fonde për bamirësi

Vitin e shtatë me radhë 36-vjeçari Georgi Simeonov nga qyteti Gorna Orjahovica (Bullgari Qendrore Veriore) u bë Gjyshi i Krishtlindjeve për të përkrahur një njeri në nevojë. Këtë herë bamirësia e tij është për të mbështetur një bashkëqytetar me..

27.12.20 12:46 |

Edicioni i 18 i nismës bamirëse “Krishtlindjet Bullgare” do të vazhdojë deri në fund të nëntorit të vitit 2021

Në fund të shfaqjes tradicionale të bamirësisë "Krishtlindjet Bullgare", donacionet arritën afro 700 mijë euro. Në mbrëmjen festive të Krishtlindjes, edicioni i 18 i nismës, nën patronazhin e Presidentit të Republikës, u transmetua drejtpërdrejt..

26.12.20 16:15 |

Kulmi i iniciativës bamirëse “Krishtlindjet Bullgare”

Sivjet është spektakli tradicional “Krishtlindjet Bullgare” nën patronazhin e Presidentit. Qëllimi i iniciativës “Krishtlindjet Bullgare” është që të grumbullojë mjete për mjekimin dhe rehabilitimin e qindra fëmijëve bullgarë me sëmundje të..

25.12.20 14:46 |

Donka Paprikova e cila ia përkushtoi jetën bamirësisë

E mësuar që në një moshë të njomë të shikojë botën përmes syve të dhembshur, Donka Paprikova deri në fund të ditëve të saj u jep një qetësi të sëmurëve, të vetmuarve dhe të dëshpëruarve. Kurse pas rënies së komunizmit ajo ringjall traditën e..

24.12.20 11:45 |

Zemrat na shpien – fushatë e cila ngroh zemrat e të moshuarve të vetmuar

“Nuk ka gjest më të bukur sesa të japësh nga  yti për të varfërit sepse është e lehtë që të jesh i mirë, ndërsa e mira është ngjitëse!” Me këtë apel emocionues Moto Klubi “Vokil” në qytetin bregdetar Varna u bëri thirrje bashkëqytetarëve të..

19.12.20 08:05 |

Fati i një të pastrehuari në muajt e ftohtë

Kufizimet për shkak të infektimit me koronavirusin prekën biznesin, arsimin, kulturën dhe mundësitë për një komunikim të gjallë. Meqenëse nuk ka sesi të thuhet konkretisht se cila sferë е jetës sonë është e prekur më tepër, do të shtojmë ndaj..

14.12.20 07:15 |

Njerëzit me zemër të mirë i bëjnë realitet ëndrrat e Krishtlindjeve të fëmijëve në nevojë

Fëmijët nga Qendra për Përkrahje Speciale Arsimore në qytetin Kubrat do të marrin dhe sivjet peshqeshin e ëndërruar me rastin e Krishtlindjeve. Kjo do të realizohet  në sajë të fushatës “Snezhinka” (Flok Dëbore), organizuar nga studentja..

10.12.20 06:15 |
Monument i Nanço Popoviçit në Shumen

6 dhjetori në Bullgari shënohet edhe si Ditë e Dhuruesit

Më 6 dhjetori krahas kremtimit të Ditës së Shën Nikollës shënojmë edhe Ditën e Dhuruesve. Për herë të parë kjo ditë u shënua në vitin 1937 në qytetin Shumen në shenje të mirënjohjes ndaj të gjithë mirëbërësve. Data 6 dhjetor u zgjodh me ide të..

06.12.20 13:34 |
Lejdi Strangford për vizitë në spitalin e vet në Karllovo

Lejdi Strangford – anglezja, e cila i donte bullgarët

Menjëherë pas shtypjes së përgjakshme të Kryengritjes së Prillit gjatë vitit 1876/ kundra sundimit osman/, figura të shquara publike evropiane fillojnë një fushatë për të mbrojtur popullsinë bullgare . Mes tyre është dhe një grua, e cila ka shënuar me..

26.10.20 07:05 |
Всички новини: днес | вчера