Eмисия новини
от 14.00 часа

Fati i një të pastrehuari në muajt e ftohtë

Kufizimet për shkak të infektimit me koronavirusin prekën biznesin, arsimin, kulturën dhe mundësitë për një komunikim të gjallë. Meqenëse nuk ka sesi të thuhet konkretisht se cila sferë е jetës sonë është e prekur më tepër, do të shtojmë ndaj..

14.12.20 07:15 |

Njerëzit me zemër të mirë i bëjnë realitet ëndrrat e Krishtlindjeve të fëmijëve në nevojë

Fëmijët nga Qendra për Përkrahje Speciale Arsimore në qytetin Kubrat do të marrin dhe sivjet peshqeshin e ëndërruar me rastin e Krishtlindjeve. Kjo do të realizohet  në sajë të fushatës “Snezhinka” (Flok Dëbore), organizuar nga studentja..

10.12.20 06:15 |
Monument i Nanço Popoviçit në Shumen

6 dhjetori në Bullgari shënohet edhe si Ditë e Dhuruesit

Më 6 dhjetori krahas kremtimit të Ditës së Shën Nikollës shënojmë edhe Ditën e Dhuruesve. Për herë të parë kjo ditë u shënua në vitin 1937 në qytetin Shumen në shenje të mirënjohjes ndaj të gjithë mirëbërësve. Data 6 dhjetor u zgjodh me ide të..

06.12.20 13:34 |
Lejdi Strangford për vizitë në spitalin e vet në Karllovo

Lejdi Strangford – anglezja, e cila i donte bullgarët

Menjëherë pas shtypjes së përgjakshme të Kryengritjes së Prillit gjatë vitit 1876/ kundra sundimit osman/, figura të shquara publike evropiane fillojnë një fushatë për të mbrojtur popullsinë bullgare . Mes tyre është dhe një grua, e cila ka shënuar me..

26.10.20 07:05 |
Krasimir Georgiev

Ultra maratonisti Krasimir Georgiev do të tërheqë një xhip në bamirësi të shëndetit psikik

Në orën 10 fiks në stadiumin e kryeqytetit ultra maratonisti Krasimir Georgiev nisi për të realizuar sfidën e radhës ndaj vetes. Kësaj here ai do të tërheqë një xhip me peshë 2300 kilogram në vazhdim të 27 orëve. Kjo sfidë është në emër të një..

26.09.20 10:34 |

Atletët e rinj Teodor dhe Valentin Cvetkovi përfshihen në një maratonë me një kauzë bamirëse

Nga data 14 deri më 20 shtator vëllezërit Teodor dhe Valentin Cvetkovi zhvillojnë maratonën e vet të re me kauzë bamirësie. Në kuadrin e 7 ditëve Teodiri do të kalojë me not 280 kilometra, kurse Valentini do të vrapojë 280 kilometra. Për shfaqjen..

19.09.20 06:50 |

Kurban Bajrami – kohë për bamirësi dhe falje

Myslimanët në Bullgari festojnë Kurban Bajramin. Kjo është një nga festat më të mëdha myslimane, e cila lidhet me fuqinë e besimit dhe shënohet me flijimin e një kafshe si shprehje të mirënjohjes ndaj të Plotfuqishmit. Simbolizon kokë uljen,..

31.07.20 06:55 |

Eksponati i korrikut në Muzeun e Gabrovos: një pjatë me imazhin e Penço Semovit

Një pjatë e “Fondacionit bamirës Penço Ivanov Semov” është eksponati i muajit korrik në Muzeun Historik Regjional në qytetin Gabrovo. Në mesin e enës së zbukuruar me bollëk ndodhet imazhi i industrialistit bullgar Penço Semov, i cili ka kontribuuar për..

12.07.20 04:10 |

Fotografi Vasill Nikollov riparon kompjuterë për fëmijët në nevojë

Në heshtje para së panjohurës se drejt ku do të shkojmë në jetën tonë, bëjmë bilancin, zotohemi se do të ndryshojmë - vetëm të përfundojë pandemia një ditë të bukur. Por, disa prej nesh prej kohe jetojnë me të mirën - nganjëherë e kërkojnë në mënyrë të..

10.05.20 06:30 |

Lokomotivë Plovdiv dhe Levski në një ndeshje virtuale me qëllim bamirës

Lokomotivë Plovdiv mundi Levskin me 3:0 në një ndeshje virtuale prej turneut për kupën e Bullgarisë. Ndeshja, e cila u zhvillua përmes platformës FIFA 20 Ultimate Team, ishte me qëllim bamirës në përkrahje të betejës kundër Covid-19...

09.05.20 15:59 |
Всички новини: днес | вчера