Eмисия новини
от 21.00 часа

Grigor Dimitrov është një nga fytyrat e fushatës së KE-së për grumbullim mjetesh

Komisionarja evropiane Maria Gabriel njoftoi se tenisti më i fortë bullgar në histori Grigor Dimitrov është një nga fytyrat e fushatës së Komisionit Evropiane (KE) për grumbullim mjetesh për mjekimin dhe krijimin e vaksinës kundër koronavirusit...

04.05.20 10:32 |

Paraskeva Nikolau nga Varna ka ndërtuar spitalin e parë te ne me mjete të dhuruara

Në bulevardin “Primorski” në Varna tashmë 150 vjet ngrihet një godinë e madhe, e cila tërheq vëmendjen e kalimtarëve me madhështinë dhe bukurinë e vet. Në këtë ndërtesë solide dikur ka funksionuar spitali i parë i ndërtuar me mjetet e bamirësit Paraskeva..

03.05.20 06:20 |

Një azil në Izrael ruan shpirtin e Bullgarisë

“Me respekt ndaj popullit bullgar, i cili në vitin 1943 shpëtoi vëllezërit dhe motrat e tij izraelitë nga ferri i Holokaustit”. Ky mbishkrim i madh në murin pranë hyrjes së azilit në qytetin izraelit Rishon Le Zion do të rikujtojë për gjithmonë..

02.05.20 07:00 |
Ivan Radev

Garë bamirëse e vrapimit organizohet online

Më 25 prill, ditën e shtune, në Bullgari do të organizohet gara e parë virtuale e vrapimit në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme. Pjesëmarrësit do të vrapojnë 5 kilometra në shtëpi ose në ndonjë vend të lejuar. Kjo iniciativë sportive ka karakter..

22.04.20 10:41 |

BNR përkrahu fushatën për grumbullimin e mjeteve për spitalin “Aleksandrovska”

Organizatorët e fushatës “Bullgaria për Bullgarinë” i dërguan një letër falënderimi Radios Kombëtare Bullgare (BNR) për “përkrahjen e shpejtë dhe kategorike”. “Me ndihmën tuaj për disa orë u grumbulluan mjetet për blerjen e aparateve të frymëmarrjes për..

24.03.20 13:41 |

“SOS Koala” – dhembshuri në largësi prej mijëra kilometrash

Informatat për zjarrin shkatërrues në Australi  zgjoi një valë dhembshurie edhe në Bullgari. Një grup njerëzish të rinj zhvilluan fushatë  në rrjetet sociale dhe organizuan  një ngjarje bamirëse në përkrahje të kafshëve të prekur nga fatkeqësia natyrore...

22.01.20 12:30 |

Iniciativa “Krishtlindja Bullgare” grumbulloi më se 1 milion euro për mjekim të fëmijëve

1 milion euro grumbulloi Iniciativa Krishtlindja Bullgare e cila sivjet u organizua herën e 17-të me radhë. Qëllimi është të ndihmohen fëmijë të sëmurë dhe të sigurohet aparaturë mjekësore për diagnostikim, mjekim dhe rehabilitim. Një shfaqje bamirëse u..

26.12.19 11:16 |

Për të 17-ën herë me radhë “Krishtlindja Bullgare” ndihmon mjekimin e fëmijëve me sëmundje të rënda

Sonte në Pallatin Popullor “Ivan Vazov” do të mbahet një spektakël bamirës, i cili është kulmi i iniciativës “Krishtlindja Bullgare”. Fushata zhvillohet për të 17-ën herë me radhë dhe kalon nën patronazhin e Presidentit Rumen Radev dhe të..

25.12.19 16:58 |

Moto-Krishtlindja grumbulloi mjete për fëmijët në shtëpitë sociale

Vitin e radhës në Krishtlindje rokerët nga qytete të ndryshme të Bullgarisë u veshën me kostumet e Plakut të Vitit të Ri dhe të Borëbardhës. Me motorët e tyre ata vizitojnë fëmijët në shtëpitë sociale, që t’u japin dhurata dhe lumturi. Në Pleven..

25.12.19 12:34 |

Fillon fushata bamirëse me shitjen e bredhave të Vitit të Ri

10 000 bredha të vitit të ri janë pjesë e fushatës bamirëse të Ministrisë së Bujqësisë “Mbjell shpresë”. Ato mund të blihen në 38 vende në Bullgari, kurse në Sofje do të shiten para godinës së Ministrisë së Bujqësisë. Pesë leva nga çmimi i secilës..

15.12.19 11:25 |
Всички новини: днес | вчера