Eмисия новини
от 14.00 часа

Penço Semov – “Rockefelleri bullgar”, i cili lindi i varfër dhe krijonte tërë jetën

Penço Semov është një prej krijuesve të industrisë moderne të Bullgarisë së çliruar. Ai ka lindur në vitin 1873 në fshatin Cvjatkovci të Gabrovos. Penço Semov nuk ka bërë studime në universitete të huaja, por zgjuarsia e tij dhe qëllimi për..

05.12.19 18:32 |

Një adoleshente britanike u dërgoi dhurata fëmijëve bullgarë

16-vjeçarja Charlotte Baker nga Ditcheat, Somerset, ka paketuar dhe ka dërguar më shumë se 1000 kuti me këpucë për fëmijë të varfër në Bullgari dhe Serbinë Lindore, bëri të ditur korrespondenti i BNR-së në Britaninë e Madhe Veslin Paunov, duke..

27.11.19 11:36 |

Një radio-program i cili e bën jetën më të mirë

Besojmë se krijimi i një mjedisi të afërt me atmosferën e shtëpisë ose me këtë të klubit për fëmijë, do të ketë një ndikim shumë pozitiv mbi pacientët e vegjël të spitaleve , thonë kolegët nga programi muzikor “Kasta Diva” i Radios Kombëtare..

03.09.19 15:52 |

Një aventurier bullgar ndihmon dy fëmijë

Krum Krumov, një aventurier bullgar, përkthyes dhe triathlonist, filloi një udhëtim bamirës me biçikletë nga qyteti bullgar Sozopoll pranë Detit të Zi deri një qytetin spanjoll Santiago de Compostela. Qëllimi i tij është që të grumbullojë mjete për..

01.09.19 09:05 |
Aleksandër Popov

Aleksandër Popovi notoi kanalin e La Manshit për 13.58 orë

Studenti 20 vjeçar Aleksandër Popov notoi me sukses kanalin e La Manshit për 13.58 orë. Krahas kësaj sfide Popovi, i cili nuk është notar profesional, kishte për qëllim të grumbullojë mjete për bamirësi. Nëpërmjet nismës së tij u mblodhën afro 5000 paund në..

22.08.19 14:54 |

“Sofja letrare”: Librat i gjejnë lexuesit e vet bile dhe në transportin urban

Nuk është e detyrueshme që të kesh shumë që të japësh. Këtë e dëshmon një djalë, i cili jeton në një qendër sociale dhe prej 4 vjetëve dhuron jo vetëm ushqim për trupin por dhe për shpirtin. Kiril Balldev i cili është 18-vjeçar është zemra e..

16.07.19 13:15 |

Teodor Cvetkov do të kalojë me not nëpër 30 liqene bullgare me mision bamirës

30 liqene në pjesë të ndryshme të Bullgarisë do të kalojë me not banuesi i qytetit Ruse Teodor Cvetkov, jo që të verë rekord, por që të mbledhë mjete në ndihmë të grave të cilat luftojnë me kancerin e gjirit. Teodor është vetëm 24 vjeç, por tanimë është..

03.06.19 15:02 |

Arti me kauzë i cili e hap shpirtin drejt dashurisë së pakushtëzuar

Arti është një shprehje e synimit drejt bukurisë dhe fluturimit të mendimit, ai e prek shpirtin edhe të njeriut të arsimuar, edhe të atij të pashkolluar, sepse buron nga zemra. Pikërisht përmes artit, fëmijët me aftësi të kufizuara mund të shprehin veten..

21.05.19 14:20 |

Vëmendja dhe koha e dhuruar i bëjnë më të ndritshme festat e Pashkëve

Pensionistët në Bullgari janë pak mbi 2 mln veta, ndërsa aktualisht pensioni mesatar është 198 euro. Mirëpo, e vërteta është se një përqindje e madhe e pensionistëve bullgarë jetojnë me më pak se gjysma e kësaj shume. Një pjesë e madhe prej tyre banojnë..

28.04.19 10:35 |

Fillon fushata “Bullgaria dhuron”

Filloi fushata kombëtare “Bullgaria dhuron” e cila bashkon 12 organizata civile. Iniciativa vazhdon deri më 31 mars dhe ka për qellim të angazhojë një rreth të gjerë njerëzish me kauza të konsiderueshme shoqërore. Disa janë sferat për dhurim - art..

22.03.19 11:49 |
Всички новини: днес | вчера