Eмисия новини
от 03.00 часа

Bamirësia është gjest mirësie, por jo mburrje

“ Shëro trupin dhe shpirtin, por iu ndihmo dhe të dobëtëve dhe të varfërve ” – ky është misioni i mjekut, sipas doktorit Hristo Aleksiev. Prej 37 vjetëve kirurgu jeton dhe punon në Gjermani. Krahas me punën e vet, ai i është përkushtuar dhe kauzave..

12.03.17 09:05 |

Dekorata për bullgarët e denjë

Çdo vit gazeta “24 orë” dekoron njerëz me zemra të mëdha, të cilët kanë shpëtuar jetë njerëzore, u kanë ndihmuar njerëzve në vuajtje, të cilët kanë treguar burrëri dhe trimëri ose dhe një bujari, të cilët kanë bërë një mirësi, kanë dhuruar gëzim, kanë..

08.03.17 09:15 |
Kolazh: Vergil Mitev

Beroni – guri i së mirës

Guri Beroni sjell gëzim, mjekon sëmundje, tërheq miq dhe lind shpresa. Besohet se ai posedon forcë magjike. Ky nuk është një gur fizik, por është simboli i fushatës “Sa kushton të ndryshosh botën” të Forumit Bullgar të Dhurimeve. Emri Beron ka të..

29.01.14 13:33 |

“Heronjtë e festës” përkrahin familjet në nevojë sociale

Nisma bamirëse “Heronjtë e festës” përkrah familjet në nevojë sociale, thotë koordinatori Radosllav Kavallxhiev. Sivjet në festën e Krishtlindjeve priten t’u shpërndahen ushqime 5000 familjeve të cilët kanë vështirësi sociale. Vullnetarët e kësaj nisme u..

06.12.13 12:37 |
Presidenti Rosen Plevneliev i dha start fushatës së sivjetshme bamirëse “Krishtlindjet bullgare”.

Nisma bamirëse “Krishtlindjet bullgare” ndryshon fate

Startoi edicioni i njëmbëdhjetë i nismës bamirëse që zhvillohet nën kujdestarinë e kreut të shtetit “Krishtlindjet bullgare”. Fushata e sivjetshme bamirëse është në përkrahje të fëmijëve me dëgjim dhe shikim të dëmtuar. Ajo u hap nga presidenti Rosen..

04.12.13 12:19 |

Të rinj u ndihmojnë njerëzve të moshuar dhe invalidëve

Bullgaria është mes vendeve në Bashkimin Evropian me popullsi që plaket progresivisht . Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave në fund të vitit 2012 njerëzit 65 e më shumë vjeç përbëjnë 19 për qind nga popullsia. Bullgaria është një nga..

30.07.13 10:54 |

Organizata “Gavrosh” ndihmon fëmijët e braktisur

Organizata “Gavrosh” ndihmon fëmijët pa prindër dhe pa shtëpi. Selinë e ka në qytetin bregdetar Varna. Themeluesja dhe drejtoresha e organizatës është znj. Penka Stojanova. Asaj dhe disa shoqeve të saj u kanë bërë përshtypje se në Varna ka shumë fëmijë të..

03.06.13 08:25 |
Logoja e fushatës

“Kafja e pezulluar” bashkon bullgarët në mëshirë

Në përgjithësi bullgarët tregojnë dëshirë për t’i ndihmuar njeriut të mjerë dhe janë njerëz bamirës. Është e vërtetë se, nëpër rrugët hasen dhe shumë mashtrues të cilët shpërdorin mëshirën e atyre që duan të ndihmojnë. Bile organizohen fondacione të..

22.05.13 10:20 |

Fushata bamirëse “Heronjtë e Pashkëve”

“Ndihmoji njerëzit në nevojë. Bëhu hero i festës!” – kjo është motoja e fushatës bamirëse me rastin e festës së Pashkëve. Një fushatë e tillë u organizua dhe gjatë festës së Krishtlindjeve. Atëherë u mblodhën para dhe ushqime për njerëzit në gjendje të..

29.04.13 11:52 |
Megjithë krizën, gjatë 2012-ës në fushatën “Zgjidh, që të mund të ndihmosh” u grumbulluan më shumë se 150 mijë euro.

Fushata e katërt dhuruese “Zgjidh, që të ndihmosh”

Pavarësisht nga kriza dhe nga fakti se ne bullgarët po vazhdojmë të jenë më të varfrit në Bashkimin Evropian, bamirësia është akoma e gjallë. E ripohojnë dhe rezultatet nga fushata e katërt dhuruese “Zgjidh, që të mund të ndihmosh”, organizuar nga..

19.03.13 11:44 |
Всички новини: днес | вчера