Eмисия новини
от 17.00 часа

Kauzat e dhurimit dhe vullnetarizmit – më të përhapura gjatë 2012-ës

Me afrimin e Krishtlindjeve dhe të Vitit të Ri, tema për bamirësinë bëhet gjithnjë e më aktuale. Një nga organizatat, të cilat punojnë aktivisht për popullarizimin e kauzave dhuruese dhe të iniciativave për tërheqjen e dhuruesve tek ne është fondacioni..

14.12.12 13:01 |

Nëntë vjet “Krishtlindja bullgare” dhuron shpresë

Në kohën e Krishtlindjeve me të vërtetë bëhen çudira. Iniciativa bamirëse “Krishtlindja bullgare” edhe gjatë këtij viti, për herë të radhës, dhuron shpresë për shumë fëmijë. E formuar si ide akoma gjatë vitit 2003 nga presidenti i Republikë, ajo u kthye në..

27.12.11 13:38 |

Nisma bamirëse “Bota e mrekullive me ngjyra 2011”

Në Festat e Krishtlindjeve bëhen mrekulli. Në këto ditë jemi më të mirë dhe gati të ndihmojmë. Për vit të shtat të radhës Organizata bullgare e nënave organizon nismën, ku çdokush mund të bëhet pjesë e magjisë së Krishtlindjeve dhe mund të bëjë diçka të..

15.12.11 13:55 |

Neli Radeva për kënaqësinë t’u ndihmosh të tjerëve

Një optimiste e madhe, qytetare e botës, njeri, i cili e ndien veten të kënaqur dhe të lumtur nga ajo që po bën. Kështu e përcakton veten Neli Radeva, e cila përpara 6 vjetëve krijon fondacionin “I can too” (“Edhe unë mundem”) që ndihmon fëmijë me të..

13.12.11 11:50 |
Në kuadrin e kompanisë bamirëse “Krishtlindjet bullgare” mblidhen para për mjekimin e fëmijëve me sëmundje të rënda.

Bamirësia e bullgarit në kushte të krizës

Për bullgarët viti 2010 kaloi nën shenjën e krizës ekonomike, shtrëngimit, pakësimit të konsumit dhe ngrirjes së shpenzimeve dhe pagave. Pavarësisht nga kjo gjatë 12 muajve të këtij viti bullgarët shfaqën bamirësinë e vet në fushata të ndryshme. Si në vitet..

22.12.10 13:40 |

Gjithnjë e më shumë kompani investojnë në kauza sociale

Gjatë viteve të fundit biznesi ndan më shumë mjete dhe vëmendje mbi aspektet ekologjike dhe sociale në drejtimin e kompanive. Përgjegjësia korporative sociale tanimë është një element i detyrueshëm nga strategjitë. Që të mund të zhvillohet biznesi mirë, me..

08.12.10 13:30 |

70 për qind e mjeteve për veprimtari bamirëse gjatë vitit 2009 janë dhuruar prej përfaqësuesve të biznesit

Megjithë ndikimin negativ të krizës ekonomike botërore mbi ekonominë e vendit bullgarët nuk e kanë harruar veprimtarinë bamirëse. Në qendrën e vëmendjes së shoqërisë janë kauza të ndryshme – sociale, arsimore, ekologjike, si dhe të tilla në sferën e..

06.04.10 11:55 |
Elica Barakova - drejtoreshë ekzekutive e fondacionit “Ndihmë për bamirësinë në Bullgari”

Ndihmë për bamirësinë në Bullgari

Bullgari është i prirë t’u ndihmojë atyre që kanë nevojë. Me mjete të dhuruara janë të realizuara një sërë qëllimesh fisnike si për shembull ndihmë të fëmijëve jetimë ose njerëzve me të meta, mjekim të të sëmurëve, integrim të fëmijëve me të meta e kështu me..

26.03.10 14:42 |

Fushata bamirëse “Zgjidh për të ndihmuar”

Gjithsej 35 projekte me rëndësi sociale, shëndetësore, kulturore dhe ekologjike morën financim në saje të fushatës bamirëse “Zgjidh për të ndihmuar”. Ideja e kësaj fushate, të organizuar nga Raiffeisen Bank dhe portali i internetit Dir.bg, është që të..

03.02.10 11:56 |
Zoja Paprikova është e bindur, se bamirësia është një pjesë prej sjelljes së njerëzishme

Zoja Paprikova: “Bamirësia është preokupuese”

Vallë, a ka formulë për të mirën? A ekziston ndonjë recetë universale, e cila të bëjë ashtu, që zemra e ngurtë të mbushet me mirësi dhe butësi? Në shekullin e teknologjive të larta, kur flitet, se u zbulua sekreti i rinisë së përjetshme, për fat të keq..

19.11.09 08:18 |
Всички новини: днес | вчера