Eмисия новини
от 19.00 часа
Dimitër Radev

Guvernatori i Bankës Popullore Bullgare u shpall “Bankier i Vitit”

Guvernatori i Bankës Popullore Bullgare Dimitër Radev mori çmimin e madh “Bankier i Vitit” në lidhje me Ditën e Bankierit. Ai u dallua si një njohje për aderimin e Bullgarisë me dhomën e pritjes së eurozonës, transmetoi TKB.

06.12.20 17:35 |
Lëçezar Borisov

Masat kundër krizës do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit 2021

Deri në fund të këtij viti dhe në fillim të vitit 2021 do të disponojmë mjete të cilat do të investojmë në biznes. Këtë e tha para RKB Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Sipas tij masat do të vazhdojnë gjatë tërë vitit 2021. “Të dhënat paraprake..

06.12.20 14:57 |

Një operacion i Evropolit parandaloi krime financiare në Bullgari

Në kuadrin e një operacioni ndërkombëtar, organet bullgare të sigurimit identifikuan 98 "mushka financiare" dhe 100 transferime të paligjshme me një vlerë të përgjithshme prej 2 491 827 euro. Dëmet e parandaluara janë për më shumë se 13 milion..

02.12.20 15:43 |

Deputetët mendojnë ligj për falimentimin personal

Partnerët e koalicionit VMRO propozojnë për diskutim një projektligj për paaftësinë paguese të personave fizike. Në se ndonjë person është në paaftësi të shlyejë detyrimet e tij ndaj bankave, firmave të mbledhësve dhe kreditorëve të tjerë në..

02.11.20 11:36 |
Financieri Emill Hërsev

Transaksione të dyshimta të bankave botërore kanë kaluar edhe përmes Bullgarisë

Një hetim gazetaresk zbuloi transaksione të dyshimta, të cilat kanë kaluar përmes Bullgarisë. Sipas hetimit pesë nga bankat më të mëdha ndërkombëtare kanë lejuar larjen e mbi 2 trilionë dollarëve (para të pista) në botë, transmetoi BNR. Bëhet..

21.09.20 16:40 |
Bankieri Levon Hamparcumjan

Sistemi bankar nuk është goditur nga kriza e koronavirusit

Sistemi bankar nuk u godit drejtpërsëdrejti nga kriza e koronavirusit. Aktualisht ai është i qëndrueshëm dhe nuk pritet rritje e interesave të kredive, tha bankieri Levon Hamparcumjan para televizionit BTV. Duke e krahasuar krizën financiare..

20.09.20 17:03 |
Dimitër Radev

Bankat hyrën të përgatitur në krizën

Bankat bullgare hyrën të përgatitur mirë në krizën e tanishme në sajë të kësaj që u realizua gjatë viteve të fundit. Këtë e tha shefi i Bankës Popullore Bullgare DImitër Radev në hapjen e vitit të ri mësimor në Universitetin e Ekonomisë Kombëtare..

15.09.20 15:06 |
Radosllav Milenkov

Pesë banka tregtare bullgare kalojnë nën mbikëqyrjen e Bankës Qendrore Evropiane

Pesë banka tregtare bullgare kalojnë nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të Bankës Qendrore Evropiane nga 1 tetori 2020, njoftoi BNR.Kjo është pjesë e bashkëpunimit të Bankës Popullore Bullgare dhe institucionit financiar evropian në rrugën drejt..

12.09.20 10:32 |

Po rriten kursimet e qytetarëve dhe firmave gjatë krizës

Në fund të korrikut depozitat e sektorit joqeveritar janë 44.94 mlrd. euro . Shuma është 79.1% e Produktit të Brendshëm Bruto (PBB). Rritja vjetore e depozitave bankare është 8.4%, njoftoi Banka Popullore Bullgare. Depozitat e ndërmarrjeve..

25.08.20 17:26 |
Petër Andronov

Sektori bankar në Bullgari është i qëndrueshëm

Kryetari i Asociacionit të Bankave në Bullgari Petër Andronov siguroi se sistemi bankar në vend është i qëndrueshëm. Brenda viteve të fundit në të u grumbulluan buferë dhe rezerva të cilat lejojnë që periudha e tanishme e vështirë të përballohet...

29.04.20 10:39 |
Всички новини: днес | вчера