Eмисия новини
от 04.00 часа

Bullgarët mbeten mbrapa me planin e imunizimit

Për nga natyra bullgari është një njeri dyshues dhe ka të vështirë t’u besojë apeleve, veçanërisht kur ato vijnë nga etazhet e larta të pushtetit. Kjo është një nga arsyet pse ai nuk nxiton me entuziazëm në larminë e ofruar kaq bujarisht të..

14.09.21 15:41 |

Si do të blejmë ilaçe me receta elektronike

Deri në fund të këtij viti dhe në fillim të vitit të ardhshëm do të fillojë testimi i sistemit të recetave elektronike. Këtë e tha para RKB Anton Vëlev kryetar i Dhomës Kombëtare të Farmacive. Ka gjasa që në fillim të ketë një periudhë të..

17.12.20 09:21 |

Mjekët personalë akoma nuk kanë skemë sesi të punojnë me pacientë me Covid-19

Mjekët e përgjithshëm ende nuk kanë protokolle zyrtare ose udhëzime themelore nga ana e shtetit sesi të mjekojnë pacientët me koronavirus në kujdesin paraspitalor - cilat prej barnave janë të përshtatshme dhe cilat jo. Këtë e tha para BNR mjekja e..

17.11.20 15:29 |

Kornelia Ninova këmbënguli për hapjen e rezervës së shtetit për shkak të mungesës së barnave

Të hapet rezerva e shtetit dhe të lirohen sasitë e nevojshme të medikamenteve që mungojë bë rrjetin e farmacive – për këtë insistoi në profilin e saj në facebook lideri i PSB Kornelija Ninova. Sipas saj, në këtë mënyrë secili do të ketë akses në ilaçet..

14.11.20 13:14 |

Deficiti i barnave mund të përballohet përmes shitjes së preparateve gjenerike

Kryetarja e  farmacistëve bullgarë Asena Serbezova theksoi  tri hipoteza për deficitin e barnave në rrjetin e farmacive. “Disa tregtarë me shumicë eksportojnë barna për shkak të interesit prej diferencës së çmimit; mungesa e sistemit, i cili të ndjekë..

14.11.20 10:43 |

Ministri i shëndetësisë ndaloi eksportin e disa ilaçeve nga Bullgaria

Me urdhër ministri i shëndetësisë ndaloi eksportin e disa ilaçeve nga Bullgaria. Bëhet fjalë për barna për mjekimin e shizofrenisë, diabetit dhe kancerit. Qëllimi është të parandalohet pamjaftueshmëria e ilaçeve të tilla për një numër të madh..

30.04.20 19:33 |

Ekspozitë me receta të vjetra të panjohura për sëmundje të ndryshme

Në Bibliotekën Kombëtare “Shenjtor Kirill dhe Metodij” në Sofje deri në fund të shkurtit mund të shihet një ekspozitë shumë interesante. Në të prezantohen receta të rralla dhe udhëzime për bërjen e ilaçeve, melhemeve, shurupeve të ndryshme prej..

22.02.20 10:25 |

Barnat bullgare janë më shëruese Ditën e Enjos

Që nga koha më e lashtë barnat nëpër trojet bullgare njihen me cilësitë e tyre kuruese. I shfrytëzuan trakët, sllavët dhe protobullgarët. Legjenda, përralla dhe këngë tregojnë për barna magjike që mblidhen para se të agojë dielli nga vashat Ditën e..

23.06.17 15:52 |
Всички новини: днес | вчера