Eмисия новини
от 13.00 часа

Tregu i punës në vendin tonë është gati të marrë përsipër një valë të madhe bashkatdhetarësh që po kthehen nga jashtë

Një sondazh ndër bullgarët jashtë vendit për platformën multimediale BulgariaWantsYou / "Bullgaria të dëshiron"/ bërë kohët e fundit tregon se, rreth 35 për qind e bashkatdhetarëve të anketuar në Evropë janë më se të vendosur të kthehen dhe..

15.06.22 07:15 |

Duan të optimizojnë dhënien e shtetësisë për bullgarët е diasporës

Zbatimi i ligjit për shtetësinë bullgare duhet të çojë në integrimin e përhershëm në Bullgari të përfaqësuesve të bashkësive të mëdha historike bullgare jashtë vendit. Kështu deklaroi presidenti Rumen Radev në takimin e punës për politikën e..

11.04.22 17:14 |

Presidenti pranoi përfaqësues të organizatave bullgare nga Maqedonia e Veriut

Në një takim në Sofje, të mbajtur me iniciativën e përfaqësuesve të organizatave dhe shoqatave të bullgarëve në Maqedoninë e Veriut më 22 shkurt, Kryeministri bullgar Kirill Petkov theksoi se të drejtat e komuniteteve bullgare janë prioritet për..

23.02.22 11:59 |

Konflikti Ukrainë-Rusi përmes shikimit të bullgarëve

“Në këtë situatë, sjellja e Bullgarisë është relativisht normale. Ajo e deklaron veten si aleate besnike në NATO. Detyrimet tona ndaj Aleancës dhe ndaj parimeve të demokracisë dhe të BE-së nuk duhet të kthehen në një qëndrim armiqësor ndaj Rusisë..

22.02.22 15:46 |

Bullgarët jashtë nuk duan të kthehen në shtëpi

Bashkatdhetarët tanë jashtë shtetit nuk kanë ndërmend të kthehen përgjithmonë në vendin tonë, tregojnë rezultatet e një anketimi të komunitetit global të bullgarëve në mbarë botën “Tuk-Tam” (Aty-Këtu). Ata prej tyre që ende e lejojnë një mundësi të..

25.01.22 19:34 |

Mijëra bullgarë do të votojnë në Angli më 11 korrik për të ardhmen më të mirë të atdheut

135 janë seksionet zgjedhore të cilat do të hapen më 11 korrik në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Irlandën Veriore. Pasi u hoq kufizimi që në vende jashtë BE të ketë vetëm 35 seksione, në zgjedhjet e parakohshme në kulmin e verës Anglia do të jetë..

02.07.21 07:15 |

Emigranti Milen Rajçev: Bullgarët jashtë shtetit nuk dallohen nga bullgarët tek ne

Komuniteti bullgar në Boston kohët e fundit ka një shtëpi të vet të re. Paratë për blerjen e godinës bashkatdhetarët tanë i kanë mbledhur përmes dhurimeve, që të mund të kenë një vend ku të qëndrojnë në të njëjtin vend, të bashkuar nga interesat e veta..

16.05.21 11:35 |

Presidenti: Zgjedhjet duhej të zhvilloheshin vitin e kaluar, pres një parlament të qëndrueshëm

“Bullgarët po marrin fatin e tyre në duart e tyre dhe këto zgjedhje do të jenë hapi i parë drejt normalitetit, drejt kthimit të ligjeve dhe rregullave, drejt çlirimit të potencialit të madh që ka populli”, tha Presidenti Rumen Radev pasi ushtroi të..

04.04.21 14:56 |
Monumenti i Epopesë së Edrenesë në Sofje

Më 26 mars shënojmë Ditën e Trakisë

Në kalendarin kulturor dhe historik bullgar, 26 marsi shënohet si Dita e Trakisë. Që nga viti 1914 këtë ditë respektohej kujtimi i ushtarëve që ranë afër Edrenesë në fushat e Trakisë. Respektohet edhe tragjedia e mijëra bashkatdhetarëve -..

26.03.21 18:34 |

Një britanik i pasionuar pas malit Rodopa tregon

Mijëra qytetarë britanikë kanë zgjedhur Bullgarinë për atdhe të tyre të dytë. Ata vijnë këtu për shkak të klimës së mirë, çmimeve të ulëta dhe jo në vend të fundit - për shkak të natyrës. Dhe as pandemia, as Brexiti janë në gjendje t’i privojnë nga..

16.03.21 07:15 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера