Eмисия новини
от 13.00 часа
Bashkia

Ekspertët diskutuan idetë për rimëkëmbjen e rajoneve të harruara

Brenda tre ditësh, arkitektë dhe zyrtarë komunalë nga i gjithë vendi mbajtën një seminar trajnimi në qytetin Sliven, kushtuar rinovimit të zonave të braktisura në Bullgari. Iniciativa u organizua nga Komuna e qytetit Sliven, në partneritet me..

17.06.22 17:21 |

Flamuri ukrainas mbetet në ndërtesën e komunës së Sofjes

Këshilli Bashkiak i Sofjes konfirmoi vendimin e tij për vendosjen e flamurit ukrainas në ndërtesën e bashkisë së Sofjes. Kështu, me votat e GERB-SDS dhe Bullgarisë Demokratike, u hoq qëndrimi i guvernatorit rajonal të Sofjes, Ivan Kjuçukov, se..

21.04.22 15:33 |

Gjithnjë e më shumë vendbanime mbeten pa ndriçim rrugor për shkak të rrymës së shtrenjtë elektrike

Rritja e çmimeve të energjisë elektrike, karburanteve dhe të gjitha burimeve të energjisë po sjell probleme me ndriçimin rrugor dhe transportin publik në gjithnjë e më shumë bashki bullgare, paralajmërojnë kryetarët e bashkive. Kurse sipas..

26.01.22 12:12 |

Veliko Tërnovo prezanton trashëgiminë e tij kulturore dhe historike në një ekspozitë në Madrid

Trashëgimia e pasur kulturore dhe historike dhe potenciali turistik i qytetit Veliko Tërnovos prezantohen në ekspozitën më të madhe të specializuar në Spanjë - FITUR, njofton qendra për shtypin e bashkisë së qytetit. Në forumin që fillon më 19..

19.01.22 13:14 |

Sliven ka të ngjarë të bëhet komuna e parë me elektrocentralin e vet

Këshilli Bashkiak i qytetit Sliven miratoi propozimin për ndërtimin e një centrali fotovoltaik mbi një sipërfaqe prej 450 dynymësh tokë komunale. Toka do t’i jepet me qira një investitori privat nëpërmjet një ankandi. Kështu Sliven ka të ngjarë të..

20.12.21 18:30 |

Ministria e Punëve të Jashtme ndaj Maqedonisë së Veriut: Gjuha e urrejtjes është mohim i vlerave evropiane

Fushata agresive politike lidhur me keqpërdorimin e qëllimshëm të temës së shtetësisë bullgare gjatë fushatës zgjedhore për kryetar të bashkisë së Shkupit është një shembull tjetër i atmosferës së intolerancës së imponuar në Maqedoninë e Veriut..

01.11.21 16:05 |
Prof. Velisllav Minekov

Shteti ka financuar media private

Ligji për Radion dhe Televizionin duhet të ndryshojë. Presqë parlamenti i ri ta bëjë këtë, thirri Ministri i Kulturës Prof. Velisllav Minekov në programin Horizon të BNR. “Ne nuk mund të flasim për media private në Bullgari. Të gjithë ata e mbajnë veten..

08.07.21 10:59 |

Shëtitje me anije për Ditën e Lumit Danub

Udhëtim falas me anijet “Rusçuk” ofron Bashkia e qytetit Ruse për qytetarët dhe miqtë për Ditën Ndërkombëtare të Lumit Danub – 29 qershorin. Iniciativa është pjesë e programit bashkiak për zhvillimin e turizmit në vitin 2021. Dita e Lumit Danub..

29.06.21 07:30 |
Sinemorec

Dokumentari “Zërat e Sinemorecit” përsëri ngre temën për ndërtimin e tepruar të bregdetit të Detit të Zi

Sot, 26 qershor, në amfiteatrin në oborrin e Bashkisë së fshatit Sinemorec do të shfaqen dokumentarët “Zërat e Sinemorecit” dhe “Rasti Bedeçka”, të cilët ngrenë përsëri temën e ndërtimit të tepruar dhe boshllëqet në ligjin që përdorin investitorët..

26.06.21 07:25 |
Tomisllav Donçev (majtas) dhe Daniell Mitov (djathtas)

Ndryshime paraelektorale në udhëheqjen e partisë GERB

Në mbledhjen e sotme kombëtare të partisë GERB, dy muaj para zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, lideri i partisë Bojko Borisov u nda me dy zëvendësit e tij të deritanishëm – kryetarët e bashkive të Sofjes dhe të Burgasit, Jordanka Fandëkova..

11.05.21 16:29 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера