Eмисия новини
от 03.00 часа
Sheshi

Një prift ortodoks bullgar do të shërbejë një lutje në Vatikan

Një shërbim historik në Bazilikën e Shën Pjetrit në Vatikan do të mbahet sot, tha për BNR prifti i ri ortodoks bullgar në Romë, Presbiteri Ivan Ivanov. "Për herë të parë në historinë e Kishës Ortodokse, do të mbahet një shërbesë lutjeje në..

24.05.21 11:31 |

Çfarë dimë për qytetin e lashtë Kabile?

Qyteti i vetëm i madh nga koha e trakëve i ruajtur e deri më sot në Bullgari shtrihet nja dhjetë kilometra larg qytetit të sotëm Jamboll. Ndryshe nga shumë vendbanime të tjera nga kjo epokë, Kabile është shumë i ruajtur dhe i studiuar plotësisht nga..

11.04.21 09:45 |

Bazilika Episkopale në Plovdiv hap dyer për turistët

Në lidhje me Ditën Ndërkombëtare për Ruajtjen e Monumenteve të Kulturës do të inaugurohet zyrtarisht Bazilika Episkopale e restauruar e Filipopolit antik, ose Plovdivi i sotëm. Ngjarja e shumëpritur do të zhvillohet më 18 prill dhe do të transmetohet..

03.04.21 16:00 |

Ulpia Escus – histori për ngritjen dhe shkatërrimin

Dikur ai ka qenë një nga qytetet më të bukura e joshëse përgjatë Danubit. Sot mbeturinat e tij janë të shpërndara mbi një sipërfaqe të madhe në rrethinat e fshatit Gigen. Kolonat e mëdha me kapitel, konzolat e bukura fine dhe blloqet prej mermeri janë të..

06.10.20 05:15 |

Vullnetarë nga dhjetë shtete do të marrin pjesë në restaurimin e një bazilike nga epoka e krishterimit të hershëm

V ullnetarë nga 10 shtete, ndër të cilët ka restaurues, historianë, arkitektë, inxhinierë, do të marrin pjesë në restaurimin e bazilikës së kalasë Palmatis afër qytetit Tervell, Bullgari Verilindore. Iniciatori i projektit është bashkia e qytetit..

10.07.19 17:09 |
Всички новини: днес | вчера