Eмисия новини
от 02.00 часа

Kisha Ortodokse Bullgare po përgatitet për festa më të ndryshme

Për shkak të epidemisë së Covid-19 bullgarët po përgatiten për t’i pritur Krishtlindjet në një situatë më të ndryshme. Tempujt dezinfektohen dhe brenda mund të hyhet vetëm me maska. Në eterin e Televizionit Kombëtar Bullgar (BNT) Mitropoliti..

13.12.20 14:23 |

Kisha Ortodokse shënon festën e Shpirtit të Shenjtë

Sot, 51 ditë pas Pashkëve, Kisha Ortodokse shënon festën e Shpirtit të Shenjtë Çdo vit festa e Shpirtit të Shenjtë bie ditën e hënë dhe është lidhur me festimet e ditës së kaluar – Rrëshajat. Ditën e 50 pas Ngjalljes së Krishtit Shpirti i..

08.06.20 08:42 |

Ditët e fundit para Ringjalljes i lidhim me vuajtjet e Jesu Krishtit

Në këtë ditë Kisha u bën thirrje besimtarëve të kujtojnë për sakrificën vullnetare të Shpëtimtarit dhe për Dashurinë e Tij, e cila shfajëson të gjitha gabimet. Të ndiejnë vuajtjet e të afërmit, sepse çdo një dhimbje kujton vuajtjet e Krishtit në..

17.04.20 06:00 |

Pashkët – në tempull, ose online – rregulla dhe mundësi

Të lutemi në shtëpi, për këtë bëri apel Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare. Megjithatë tempujt ortodoksë mbeten të hapur, si gjatë Javës së Madhe, ashtu dhe gjatë Pashkëve , por të gjitha shërbimet fetare zhvillohen duke u respektuar strikt..

16.04.20 11:35 |

Mitropolitët u bënë thirrje besimtarëve për t’i zbatuar masat kundër COVID-19

Mitropoliti i Kishës Ortodokse Bullgare për Evropën Perëndimore dhe për Evropën e Mesme Antoni u bëri një thirrje të posaçme bullgarëve besimtarë nga dioqeza e tij përtej kufirit që të respektojnë masat e vendosura për COVID-19 nga autoritetet vendase...

20.03.20 11:16 |
Всички новини: днес | вчера