Eмисия новини
от 23.00 часа

Belladona është në thelbin e "mjekimit bullgar" të parkinsonizmit

Në vitin 1900 një i ri 24-vjeçar nga familja e një shëruesi në qytetin bullgar Sopot shkoi në Kostandinopojë për të studiuar sekretet e bimëve. Emri i tij është Ivan Raev dhe dy dekada më vonë ai u bë i famshëm në Itali si shpikësi i "cura..

25.04.21 06:15 |

Bullgaria është prodhuesi më i madh i bimëve mjekësore në Evropë

Bullgaria është në një nga vendet e para në botë për nga sasia e bimëve mjekësore për njësi sipërfaqeje, bëri të ditur Ministria e Ekologjisë në lidhje me Ditën e Enjos . Jemi përpara prodhuesve dhe eksportuesve më të mëdhenj në botë si Kina dhe..

24.06.20 08:24 |

Ditën e Enjos mblidhen barnat më shëruese

  Në kulturën tradicionale të çdo populli janë ruajtur të ashtuquajturat “metoda alternative të mjekimit”, ose metodat natyrore. Kur mjekësia zyrtare nuk ndihmon njerëzit në mbarë botën kërkojnë ndihmë pikërisht në metodat alternative. Madje ka..

24.06.20 04:55 |

Është Dita e Enjos

Dita e Enjos është një prej festave më të dashura në kalendarin popullor. Ajo bie gjithmonë më 24 qershor. Populli beson se forca kuruese e barnave është më e madhe pikërisht këtë ditë. Atëherë është festa e Shën Ivanit Barnabledhësit,..

24.06.20 02:55 |
Sukses më të madh kanë bimët mjekësore, të cilat rriten me sasi industriale për tregun

Bimët mjekësore për biznes dhe shëndet

Për vit të nëntë të radhës Bullgaria është në vend të parë mes vendeve në Bashkimin Evropian për nga prodhimi i bimëve mjekësore dhe të erëzave. Sipas të dhënave të Eurostatit, gjatë vitit 2018 në Bullgari janë kultivuar pak mbi 71 mijë tonë bimë..

08.10.19 12:28 |

Për vit të 9-të me radhë Bullgaria është prodhuesja më e madhe e bimëve mjekësore në BE

Për vit të nëntë të radhës Bullgaria është në vend të parë mes vendeve në Bashkimin Evropian për nga prodhimi i bimëve mjekësore dhe të erëzave. Sipas të dhënave të agjencisë evropiane të statistikës Eurostat gjatë vitit 2018 në vend janë rritur..

03.10.19 16:05 |
Всички новини: днес | вчера