Eмисия новини
от 21.00 часа

Covid-19 pengoi zhvillimin e 20% prej ndërmarrjeve të vogla

Mbi 20% prej ndërmarrjeve të vogla në vend vështirësohen për të rimëkëmbur prodhimin e vet në kushtet e krizës së Covid-19. Ato disponojnë infrastrukturë dhe personel, por nuk kanë kapital qarkullues. Mbi 75% prej ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme..

06.01.21 16:41 |

250 000 punonjës kanë përfituar nga masa 60/40

Në kuadrin e masës 60/40 në përkrahje të biznesit dhe të punonjësve deri tani janë paguar 629 mln leva. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e fundit të Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh. Kështu 250 000 nëpunës në 11 ndërmarrje kanë arritur të..

02.01.21 10:40 |

Qëndrueshmëria e biznesit është funksion i klimës së biznesit dhe i lojalitetit të klientëve

Një mjedis biznes i qëndrueshëm dhe i parashikueshëm dhe procedura maksimalisht të thjeshtësuara për startimin dhe menaxhimin e biznesit do të krijonin kushte për rritjen ekonomike, më shumë të ardhura nga taksa dhe mundësi për ata që janë më pak..

21.12.20 06:15 |

Deri në fund të muajit priten dhe vaksinat e para kundër koronavirusit

Shtabi Operativ Kombëtar konfirmoi masat anti-epidemike të propozuara dje - lokalet e natës, restorantet dhe qendrat e mëdha tregtare të mbeten të mbyllura deri më 31 janar, fëmijët deri në klasën e 4 të kthehen në shkollë më 4 janar, si dhe..

17.12.20 15:30 |

Biznesi pa perspektivë të riorientohet dhe jo të përkrahet

Kushtet e shumta për shfrytëzimin e masave të qeverisë në përkrahje të biznesit në kohën e pandemisë dhe administrata e ngathët u bënë pengesë para firmave të përfitojnë prej tyre. Këtë e tha kryetari i Dhomës Tregtare Ekonomike Bullgare Cvetan Simeonov...

14.12.20 14:18 |
Lëçezar Borisov

Në kushtet e pandemisë ekonomia bullgare punon mirë

Nëse masat kundër koronavirusit do të zbuten do të bëhet e qartë pas 17 dhjetorit, kur do të paraqiten analizat e ministrave të shëndetësisë dhe të tjerë. Këtë e tha në një intervistë për bTV Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Ai theksoi se në..

14.12.20 12:16 |

Forumi Bullgar i Donatorëve shpërndau çmimet e veta vjetore

Në kushtet e pandemisë Covid-19, Forumi Bullgar i Donatorëve shpërndau, kësaj here online, çmimet e 15-të vjetore për ndërmarrjet me kontributin më të madh në kauza të rëndësishme për shoqërinë bullgare. "Në kohë krize, përgjegjësia shoqërore..

08.12.20 19:12 |

Biznesi kërkon ndryshime në Kodin e Punës për shkak të punës nga distanca

40 për qind e punëdhënësve në pothuajse të gjithë sektorët aplikuan punim të pjesshëm ose të plotë nga distanca, sipas sondazhit vjetor të Dhomës Bullgare të Tregtisë. Sipas analizave, komunikimi përmes internetit është shumë më i lodhshëm për..

08.12.20 13:27 |

Nëse te 14 dhjetori numri i të infektuarve ulet do të hapen çerdhet dhe kopshtet për fëmijë

Në se te 14 dhjetori numri i njerëzve të infektuar me koronavirus ulet do të hapen kopshtet e fëmijëve dhe çerdhet, ndërsa nga 21 dhjetori – edhe bizneset e mbyllura. Këtë e tha Kryeministri Bojko Borisov në fshatin Callapica, rajoni i qytetit..

07.12.20 15:09 |
Lëçezar Borisov

Masat kundër krizës do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit 2021

Deri në fund të këtij viti dhe në fillim të vitit 2021 do të disponojmë mjete të cilat do të investojmë në biznes. Këtë e tha para RKB Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Sipas tij masat do të vazhdojnë gjatë tërë vitit 2021. “Të dhënat paraprake..

06.12.20 14:57 |
Всички новини: днес | вчера