Eмисия новини
от 21.00 часа

Pothuajse 70 për qind nga hotelierët presin “një valë falimentimesh” deri në fund të vitit

Asociacioni Bullgari i Profesionistëve në Menaxhimin e Hoteleve ( Bulgarian Association of Hotel Executives BAHE) organizoi një sondash përfaqësues kombëtar në prag të zgjedhjeve parlamentare dhe në kushtet e mbylljes së pjesshme. Qëllimi..

06.04.21 06:55 |
Filli Ladgman

Bullgarët jashtë shtetit votuan për restartimin e sistemit

Radio Bullgaria anketoi bullgarë me banim nga jashtë me pyetjen se çfarë Bullgaria presin pas zgjedhjeve parlamentare që u mbajtën më 4 prill.  Filli Ladgman që prej vitesh jeton në Melburn të Australisë. Ajo është gazetare dhe drejtuese e programit..

05.04.21 15:29 |
Përvan Simeonov

Pyetje urgjente përpara qeverisësve të ardhshëm në Bullgari

Pavarësisht se cilat parti politike do të fitojnë besimin e votuesve dhe do të hyjnë në Kuvendin e 45 Popullor, ka çështje të rëndësishme të cilat qëndrojnë në rend të ditës përpara shoqërisë bullgare, me të cilat ata do të duhet të merren. Reforma të..

04.04.21 14:35 |

Pronarët kërkuan barazi dhe hapjen e restoranteve

Organizatat e degëve të restoranteve dhe objekteve ushqimore shprehën pakënaqësi nga lehtësimi i paralajmëruar i masave për dyqanet e mëdha jo-ushqimore dhe këmbëngulën për hapjen e menjëhershme të pikave të tyre të mbyllura. Më parë,..

25.03.21 15:58 |

2 ditë në shtëpi, 3 ditë në zyrë - stili i ri i punës i krijuar në pandemi

Një model hibrid, që kombinon 2 ditë punë nga shtëpia dhe 3 ditë në zyrë në javë, mendon të zbatojë biznesin bullgar në të ardhmen. Këtë e deklaruan 79 për qind nga 250 kompani bullgare nga 13 sektorë të ndryshëm që morën pjesë në një sondazh të..

24.03.21 10:01 |

Propozojnë zgjatje të masave për të ruajtur punësimin

Masa 60 : 40 për të ruajtur punësimin në pandemi do të zgjatet nga 1 prill deri më 31 maj, parashikon qeveria, njoftoi BNR. Propozimi do të diskutohet me bizneset dhe sindikatat në kuadrin   e Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh në 15..

11.03.21 14:33 |

Po tërheqin më shumë investime në iniciativën “Tri dete”

Bullgaria dhe Polonia do të punojnë për tërheqjen e më shumë investimeve në iniciativën “Tri dete”. Për këtë ranë dakord ministrja e jashtme Ekaterina Zaharieva dhe kryetari i Bordit Mbikëqyrës të Fondit të Investimeve të Iniciativës “Tri dete”..

09.03.21 15:05 |

Përfaqësuesit e lokaleve kundërshtojnë idenë e kufizimeve të reja

Shoqata e Lokaleve në Bullgari dhe Asociacioni Bullgar i Lokaleve caktuan si “absolutisht i papranueshëm” çdo shtrëngim të masave në lidhje me biznesin e tyre. Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov njoftoi se masa të ndryshme po mendohen për..

09.03.21 11:34 |

Bullgaria hapi një stendë në ekspozitën e ushqimeve në Dubai

Agjencia Ekzekutive për Promovimin e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme po organizon stendën kombëtare të një prej panaireve më të rëndësishëm të industrisë ushqimore në botë - Gulfood, i cili do të zgjasë deri më 25 shkurt në Dubai, njoftoi BTA...

22.02.21 17:33 |
Lëçezar Borisov

Pavarësisht krizës Bullgaria rriti të ardhurat dhe konsumin

Ne jemi duke u kritikuar sepse nuk u kemi dhënë më shumë para bizneseve gjatë krizës. Por ne kemi masat më liberale për biznesin në kontekstin e pandemisë Covid-19. Vetëm disa sektorë ishin përkohësisht të paaftë të veprojnë, tha Ministri i..

16.02.21 12:17 |
Всички новини: днес | вчера