Eмисия новини
от 17.00 часа
Vasill Velev

Hyrja në dhomën e pritjes të eurozonës duhet të jetë prioritet kombëtar

Në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare kryetari i Këshillit Drejtues të Asociacionit të Kapitalit Industrial në Bullgari Vasill Velev theksoi, se biznesi është për nxitjen e hyrjes së Bullgarisë në dhomën e pritjes të eurozonës. Sipas asociacionit..

21.02.20 10:28 |

Harku elektrik në energjetikën bullgare

Energjetika bullgare prapë është në qendrën e vëmendjes së forcave politike, organizatave profesionale, mediave dhe opinionit shoqëror. Kryeminist ri Bojko Borisov është kundër “Marrëveshjes së Gjelbër” të BE-së dhe është për ruajtjen e..

14.02.20 13:53 |
Termocentrali

Për shkak të çmimeve të larta biznesi kërkon dorëheqje në energjetikë

Shoqatat e biznesit në Bullgari kërkojnë dorëheqje në Holdingun Energjetik Bullgar, Termocentralin “Marica-Iztok 2” dhe Bursën Energjetike për shkak të çmimeve të larta të korrentit në tregun e lirë. Energjia elektrike për industrinë në..

11.02.20 10:18 |

Kina është partneri i dytë më i madh i Bullgarisë jashtë BE-së

“Kina tashmë është partneri ynë i dytë më i madh jashtë Bashkimit Evropian, sa i përket eksportit. Ka mundësi për zgjerim të mëtejshëm të eksportit tonë me produkte, me të cilat jemi të njohur në Azi”, tha zëvendëskryeministrja Marijana Nikollova..

16.01.20 15:53 |

Tatimet e paguara nga qytetarët gjatë 2019-ës i tejkalojnë ato të biznesit

Gjatë vitit 2019 qytetarët e Bullgarisë kanë paguar më shumë tatime në krahasim me biznesin, tregojnë të dhënat e agjencisë tatimore bullgare. Të ardhurat në buxhetin shtetëror nga tatimi mbi të ardhurat e personave fizikë është 1,74 mlrd. euro,..

13.01.20 16:17 |

Biznesi, sindikatat dhe qeveritë janë duke shqyrtuar zhvillimin ekonomik të vendit

Përfaqësues të biznesit dhe organizata sindikale fillojnë bisedime me qeverinë për nënshkrimin e marrëveshjes trepalëshe mbi tema kyçe për shpejtimin e zhvillimit ekonomik të vendit. Në fund të vitit të kaluar biznesi dhe sindikatat i bënë një ofertë të..

06.01.20 12:16 |

Themelojnë Qendrën Eksportuese Bullgaria

Agjencia për Inkurajimin e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme themelon Qendrën Eksportuese Bullgaria. Qëllimi i nismës është të zhvillohet potenciali eksportues i vendit. Qendrën Eksportuese Bullgaria e mbështetin 12 organizata përfaqësuese të sektorit..

02.12.19 12:37 |

Bullgarët kanë frikë të fillojnë biznes të vet

Niveli i sipërmarrësisë në Bullgari për periudhën 2018/2019 po rritet. 6 për qind janë bullgarët, të cilët marrin vendim për të filluar biznes të vet, tregon raporti i tretë kombëtar për Monitorimin Global të Sipërmarrësisë. Bullgaria është në vendet e..

26.11.19 16:30 |

Biznesi bullgar kërkon personel nga vendet jashtë BE-së

Punëdhënësit duan që “Ndërtimi” të konsiderohet si veprimtari sezonale ekonomike dhe të ketë akses të lehtësuar të ndërtuesve nga vendet e treta në tregun e punës për 90 ditë. Ata duan gjithashtu qasje të lehtësuar sa i përket emërimit të të huajve..

26.11.19 15:01 |
Ekaterina Zaharieva dhe Manuel Domingos Augusto

Bullgaria dëshiron të rivendos marrëdhëniet me Angolën

Ministrja e jashtme Ekaterina Zharieva ndodhet për një vizitë dyditore zyrtare në Angolë me ftesë të homologut të saj Manuel Domingos Augusto. Vizita e një ministri të jashtëm bullgar në Luandë është e para pas vitit 1989. Qëllimi është të rimëkëmben dhe të..

15.11.19 15:47 |
Всички новини: днес | вчера