Eмисия новини
от 17.00 часа

Biznesi mendon se financimi i reduktuar do t’i disiplinojë partitë

Sipas 75% prej kompanive pakësimi i financimit të partive politike do t’i stimulojë që të optimizojnë strukturat e tyre dhe të rritin efikasitetin në punë. Pas ndryshimeve të fundit legjislative partitë do të marrin nga buxheti shtetëror nga 50..

29.07.19 17:31 |

Një bullgar zhvillon biznes të suksesshëm me goma të ricikluara në Britaninë e Madhe

Një emigrant bullgar në Britaninë e Madhe menaxhon fabrikë të vet për riciklimin e gomave të vjetra. Ajo ndodhet në rajonin e qyteti Plimut (Plymouth) në pjesën jugperëndimore të mbretërisë dhe siguron punë për 18 veta, shumica prej të cilëve janë..

27.07.19 08:00 |

Deri në prill bullgarët e diasporës kanë dërguar në vend 400 mln. euro

Nga fillimi i vitit 2019 deri në fund të prillit bullgarët, të cilët jetojnë jashtë shtetit, u kanë dërguar të afërmve dhe familjarëve të tyre në Bullgari 400 mln. euro, tregojnë të dhënat për bilancin e pagesave të Bankës Popullore Bullgare. Me..

08.07.19 12:10 |

Punëdhënësit kanë nevojë për 327 mijë punëtorë për 12 muajit e ardhshëm

Kuzhinierë, ndërtues, marangozë dhe rrobaqepës janë ndër kuadrot më të kërkuar nga biznesi sipas një anketimi të Agjencisë së Punësimit. Punëdhënësit kanë nevojë për më se 327 mijë punëtorë dhe specialistë për 12 muajit e ardhshëm. Më se gjysma e vendeve të..

14.06.19 17:04 |

Gjysma e firmave në Bullgari nuk kanë asnjë punëtor veç pronarit

Një anketim i Institutit Statistikor Kombëtar zbuloi, se çdo firmë e dytë aktive në Bullgari është pa asnjë nëpunës dhe në të punon vetëm pronari. Jeta e një firme të re zgjatet mesatarisht nën një vit. Në vitin 2016 firmat me pronësi të vetme ishin..

14.06.19 09:42 |

Natura 2000 krijon kushte për biznes të suksesshëm

Para viteve kur rrjeti ekologjik evropian Natura 2000 hyri në fuqi një pjesë e bullgarëve, duke përfshirë këtu dhe politikanët, e pranonin atë më shumë si një pengesë, sesa si një premisë për biznes të suksesshëm. Pavarësisht skepticizmit..

17.04.19 12:52 |

Presidenti bullgar dhe emiri i Katarit diskutuan mundësitë për investime në Bullgari

Në kuadrin e vizitës në Katar presidenti Rumen Radev u takua me emirin Shejh Tamim bin Hamad Al-Tani. Në Doha të dy ata diskutuan projekte të përbashkëta në sektorët e teknologjive të larta dhe shtimin e investimeve në zonat industriale bullgare,..

11.04.19 15:09 |

Presidenti Rumen Radev u takua me bullgarë me banim në Liban

Në kuadrin e vizitës dyditore në Liban presidenti Rumen Radev u takua me bullgarë me banim në Liban. Bullgarët në këtë vend janë përafërsisht 400 veta dhe në Bejrut kanë një shkollë bullgare të së dielës. Në Liban presidenti u shoqërua me një delegacion..

10.04.19 15:44 |

Biznesi kërkon maturë të detyrueshme të matematikës

Shoqata e Kapitalit Industrial   kërkon ndryshime në arsimin bullgar, në mënyrë që të përmirësohet lidhja me tregun e punës. Një nga masat është matura e detyrueshme e matematikës. Që të mund të kemi inxhinierë të mirë me diploma universitare, duhet..

01.04.19 13:12 |

Rritja e madhe e çmimit të gazit do të ketë pasoja të rënda

Rritja e fundit drastike e çmimit të gazit natyror do të ketë pasoja të rënda për prodhuesit bullgarë. Këtë e tha për Radio Bullgarinë kryetarja e Bashkimit Kombëtar të Bukëpjekësve dhe Ëmbëltorëve Mariana Kukusheva. “ Në 10-12 vjetët e fundit gazifikimi..

13.04.17 12:52 |
Всички новини: днес | вчера