Eмисия новини
от часа
Kolazh: Sillvija Petrova

Brenda 10 viteve të fundit biznesi softuerik në Bullgari shënon një rritje

Biznesi softuerik në Bullgari është sektori, i cili është më mirë i zhvilluar në industrinë IT në Bullgari, 10 vjet pasi vendi u bë anëtar i BE-së. Këtë e tregojnë të dhënat e kompanisë së pavarur konsultuese CBN Pannoff, Stoycheff&Co , e cila që..

09.02.17 12:30 |

Eleonora Negullova: Anëtarësimi i Bullgarisë në BE-në reflektoi në mënyrë të favorshme mbi aftësinë konkurruese të biznesit të vogël dhe të mesëm

Aderimi i Bullgarisë me BE-në para 10 vitesh ndikoi në mënyrë të shumanshme mbi biznesin e vogël dhe të mesëm. Për disa firma u hapën horizonte të reja dhe ato filluan të shfrytëzojnë mundësitë e tregut unik. Të tjerë nuk disponuan kapacitetin e..

07.02.17 11:32 |

Për një firmë bullgare me klientë në 56 shtete dhe në 7 kontinentet

International Power Supply (IPS) është një kompani me përvojë 30 vjeçare në përpunimin dhe prodhimin e sistemeve të energjisë për përdorim në telekomunikim, energjetikë dhe mbrojtje, kështu edhe për prodhim autonom dhe akumulim të energjisë në rajone..

31.01.17 11:47 |

IT industria, “Matrica” dhe krimet kibernetike

Tashmë lexojmë gazetat në internet, shkruajmë letra elektronike, paguajmë faturat onlajn, bëjmë përpjekje të mbrohemi nga “viruset kompjuterike”... Kështu pa dashje dhe vullnetarisht hymë në “Matricë” dhe prej kohe jetojmë në hapësirën virtuale...

29.01.14 13:46 |

Çfarë pret biznesi bullgar nga viti 2014?

Me re dhe mjegulla. Kështu biznesi bullgar e sheh vitin 2014, sepse ekonomia e vendit do të zhvillohet në të njëjtat realitete, karakteristike edhe për këtë vit. Pasiguria dhe burokracia mbeten pengesat kryesore për zhvillimin e firmave. Me gjithë këtë ndër..

11.12.13 11:16 |
“Qëllimi ynë kryesor është që të krijohen kushte për stimulimin e zhvillimit ekonomik” – theksoi kryeministri Pllamen Oresharski para forumit.

Kabineti bullgar do të forcojë përkrahjen e tij për biznesin e vogël dhe atë që po starton

“Ekonomia e Bullgarisë ende është me shenjat e recesionit 5-vjeçar”, deklaroi kryeministri Pllamen Oresharski gjatë Forumit të Ekonomisë Bullgare që forum u mbajt para më se 490 pjesëmarrës nga 12 vende. Qeveria synon përballimin e pasojave të krizës dhe..

18.11.13 11:51 |
Në konferencën kushtuar investimeve në sektorin e IT-së, që u organizua nga Bojan, në Sofje mbërritën mbi 40 sipërmarrës ndërkombëtarë.

Bojan Benev: “Në Bullgari ende ka ndodhi interesante”

Bojan Benev është një burrë i suksesshëm. Është 28 vjeçar. Për herë të parë emri i tij doli në dritë para 5 vjetësh kur gazeta Start Your Business e shpalli atë ndërmarrësin më të mirë mes të rinjve në Britaninë e Madhe. Andej bullgari ka qenë shef i një..

16.07.13 09:54 |

Në Sofje u zhvillua një forum ballkanik për arsimin profesional

A ka rrezik që në epokën e teknologjive të larta dhe internetit të mbetemi pa hidraulikë, elektroteknikë, ndërtues, minatorë, floktarë, ose automekanikë, pa bukëtoret, ose ëmbëltoret e vogla, të cilat na rikujtojnë disi me nostalgji se jeta jashtë zyrës ka..

17.05.13 10:43 |
Monopoli i vargjeve tregtare vështirëson prodhuesit e vegjël bujqësorë.

A do t’i përballojë vështirësitë biznesi i vogël dhe i mesëm?

Sipas të dhënave të Ministrisë së Ekonomisë, Energjetikës dhe Turizmit ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në fakt janë 99 për qind e të gjitha subjekteve ekonomike në Bullgari. Sipas kryetares së Këshillit drejtues të Shoqërisë Ndërkombëtare të Biznesit të..

24.04.13 12:07 |
Dyfishohet numri i nëpunësve në qendrat e thirrjeve në Bullgari

Autsorsingu në Bullgari shënon rritje

Industria e autsorsingut pret një rritje të madhe gjatë pesë vjetëve të ardhshme. Zhvillimi i stuhishëm i këtij sektori u bë shkak që në fund të vitit 2012, degët e veçanta të themelojnë organizatën e vet Asociacioni Bullgar i Autsorsingut. Ambicia e..

25.01.13 13:35 |
Всички новини: днес | вчера