Eмисия новини
от 19.00 часа

Biznesi pret masa për gjallërim të ekonomisë

Viti 2010 ishte i vështirë për biznesin në vend, megjithëse Bullgaria arriti të ruajë stabilitetin makroekonomik dhe tatimet e ulëta. “Jemi dëshmitarë të një eksporti që po rritet – thotë Vasil Velev, president i Asociacionit të kapitalit industrial, një..

20.01.11 10:35 |
“Që të përparojë ekonomia dhe të jetë lokomotiva e shoqërisë sonë, duhet t’u jepet liri maksimale subjekteve ekonomike private që të zhvillojnë veprimtari ekonomike – tha ministri i ekonomisë dhe energjetikës Trajço Trajkov.

Firmat në Bullgari humbasin mbi 10% të kohës së tyre për të përballuar rregullore administrative

Një raport i Bankës Botërore tregon se mbi 10% të kohës së tyre firmat bullgare e humbasin për të përballuar rregullore administrative. Ndërsa në vendet e tjera anëtare të reja të BE-së si Estonia dhe Sllovakia ndajnë më pak se 7% për zbatim të rregulloreve...

24.11.10 13:29 |

Forumi i dytë ndërkombëtar i grave sipërmarrëse

“Gratë gjithmonë shlyejnë borxhet e veta, ato janë më fleksibile dhe reagojnë më shpejtë”. Kështu Juliana Minçeva, anëtare e Këshillit Drejtues të Asociacionit të Grave Sipërmarrëse, i karakterizoi gratë që merren me biznes. Kjo u bë në Forumin e dytë..

22.11.10 13:30 |
“Programi “Fushata arsimore” përgatit dhe zhvillon motivacionin dhe aftësitë, që kanë të bëjnë jo vetëm me aplikimin e tyre në biznes.” – tha drejtorja e fushatës Milena Stojçeva.

Forumi rinor “Yje të reja”

“U mësuam të jemi sipërmarrës. Zbuluam, se nga gjërat e vogla, mund të bëjmë ndonjë vepër të madhe. Kryesorja është të kemi ide dhe të besojmë në to.” Ky është qëndrimi i studentes Milena Petkova nga Universiteti i Sofjes “Shën Klimenti i Ohrid”. Ajo është..

04.06.10 12:29 |
Ekipi ekonomik i qeverisë bullgare mori pjesë në forumin “Strategji administrative gjatë krizës”.

Profesori Robert Kaplan e këshilloi Bullgarinë të mos e vërë theksin mbi përpunimin e strategjive por mbi zbatimin e tyre efektiv

Prioritete kryesore të Bullgarisë duhet të bëhen reformat në sektorët kyçë, deklaroi prof. Robert Kaplan – ekonomist i njohur në Harvard Business School . Ai bëri një prezantim gjatë forumit “Strategji administrative gjatë krizës”, në të cilin mori pjesë..

17.05.10 10:54 |
“Parashikojmë miratimin e një ligji të ri në përkrahje të rritjes së qëndrueshme. Një pjesë e madhe prej këtyre masave do të gjejnë vend pikërisht në këtë ligj.” – komentoi ministri i financave Simeon Djankov.

Plani i qeverisë bullgare për daljen e shpejtë nga kriza

Qeveria bullgare harton masa për daljen e shpejtë nga kriza. Pritet, ato të miratohen me një ligj special për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare. Kjo me qëllim, që të mos bëhen ndryshime në aktet normative. Për këtë qëllim u krijua një ekip special..

16.03.10 13:32 |

Forumi bullgar i liderëve të biznesit dorëzoi çmimet e përvitshme për biznes përgjegjës

“Ne mund si baroni Mynhauzen t’i kapim flokët tanë dhe të dalim nga kriza, për të jetuar në një mjedis më të mirë social” – tha në ceremoninë e dorëzimit të çmimeve për biznes përgjegjës Maria Shishkova, kryetare e Forumit bullgar të liderëve të biznesit, në..

17.02.10 12:18 |
Bozhidar Danevi, kryetar i Dhomës Ekonomike Bullgare

Viti 2009 nga pikëpamja e biznesit

Për vit të pestë me radhë Dhoma Ekonomike Bullgare paraqiti rezultatet e një studimi, të zhvilluar ndër firmat e vogla, të mesme dhe të mëdha nga të gjithë sektorët e ekonomisë. Ulje e madhe e vëllimit të prodhimit dhe e aktivitetit të investitorëve, rritje..

23.12.09 12:59 |

Biznesmenët - optimistë janë vetëm 7%

Pas anëtarësimit të Bullgarisë në BE më 1 janar të vitit 2007 biznesmenët bullgarë ishin optimistët më të mëdhenj për sa i përket kushteve për zhvillimin e biznesit. Por sot situata është krejt e ndryshuar. Shkaku i kësaj, nga njëra anë është kriza globale..

03.11.09 13:26 |
Всички новини: днес | вчера