Eмисия новини
от 21.00 часа

Deri në fund të muajit priten dhe vaksinat e para kundër koronavirusit

Shtabi Operativ Kombëtar konfirmoi masat anti-epidemike të propozuara dje - lokalet e natës, restorantet dhe qendrat e mëdha tregtare të mbeten të mbyllura deri më 31 janar, fëmijët deri në klasën e 4 të kthehen në shkollë më 4 janar, si dhe..

17.12.20 15:30 |

Biznesi pa perspektivë të riorientohet dhe jo të përkrahet

Kushtet e shumta për shfrytëzimin e masave të qeverisë në përkrahje të biznesit në kohën e pandemisë dhe administrata e ngathët u bënë pengesë para firmave të përfitojnë prej tyre. Këtë e tha kryetari i Dhomës Tregtare Ekonomike Bullgare Cvetan Simeonov...

14.12.20 14:18 |
Lëçezar Borisov

Në kushtet e pandemisë ekonomia bullgare punon mirë

Nëse masat kundër koronavirusit do të zbuten do të bëhet e qartë pas 17 dhjetorit, kur do të paraqiten analizat e ministrave të shëndetësisë dhe të tjerë. Këtë e tha në një intervistë për bTV Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Ai theksoi se në..

14.12.20 12:16 |

Forumi Bullgar i Donatorëve shpërndau çmimet e veta vjetore

Në kushtet e pandemisë Covid-19, Forumi Bullgar i Donatorëve shpërndau, kësaj here online, çmimet e 15-të vjetore për ndërmarrjet me kontributin më të madh në kauza të rëndësishme për shoqërinë bullgare. "Në kohë krize, përgjegjësia shoqërore..

08.12.20 19:12 |

Biznesi kërkon ndryshime në Kodin e Punës për shkak të punës nga distanca

40 për qind e punëdhënësve në pothuajse të gjithë sektorët aplikuan punim të pjesshëm ose të plotë nga distanca, sipas sondazhit vjetor të Dhomës Bullgare të Tregtisë. Sipas analizave, komunikimi përmes internetit është shumë më i lodhshëm për..

08.12.20 13:27 |

Nëse te 14 dhjetori numri i të infektuarve ulet do të hapen çerdhet dhe kopshtet për fëmijë

Në se te 14 dhjetori numri i njerëzve të infektuar me koronavirus ulet do të hapen kopshtet e fëmijëve dhe çerdhet, ndërsa nga 21 dhjetori – edhe bizneset e mbyllura. Këtë e tha Kryeministri Bojko Borisov në fshatin Callapica, rajoni i qytetit..

07.12.20 15:09 |
Lëçezar Borisov

Masat kundër krizës do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit 2021

Deri në fund të këtij viti dhe në fillim të vitit 2021 do të disponojmë mjete të cilat do të investojmë në biznes. Këtë e tha para RKB Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Sipas tij masat do të vazhdojnë gjatë tërë vitit 2021. “Të dhënat paraprake..

06.12.20 14:57 |

Vallë a ekziston dilema social-ekonomike: “Njerëzit ose ekonomia”

Në Bullgari që nga 27 nëntori është në fuqi një bllokim i pjesshëm i cili do të vazhdojë deri më 21 dhjetor. Kjo është për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike dhe zmadhimit të epidemisë së koronavirusit. Që me shpalljen e situatës së..

03.12.20 12:25 |
Borisllav Haxhiev

Hotelet me 80% ulje të xhiros

Xhiroja e hoteleve është ulur 80% gjatë 2020-ës. Këtë e tha në një intervistë për televizionin bTV Borisllav Haxhiev nga Asociacioni bullgar i Hotelierëve dhe i Pronarëve të Restoranteve. Sipas tij deri në momentin e tanishëm biznesi i hoteleve nuk..

02.12.20 13:30 |

Sofja del nga rajonet me sëmundshmëri të lartë të Covid-19

Gjatë javës së kaluar më se 12 000 veta u shëruan nga Covid-19. Po ulet presioni mbi sistemin shëndetësor. Sofja po largohet nga zonat me sëmundshmërinë më të lartë – nga 1000 raste për 100 000 banorë. Në këtë grup mbeten vetëm qytetet Gabrovo dhe..

30.11.20 15:21 |
Всички новини: днес | вчера