Eмисия новини
от 13.00 часа

Nga 27 nëntori në Bullgari hyjnë në fuqi masa të reja kundërepidemike

Situata epidemiologjike në Bullgari do të zgjatet deri më 31 janar. Këtë e njoftoi Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në një brifing të jashtëzakonshëm në Këshillin e Ministrave. Masat e reja më të rrepta kundërepidemike vendosen..

25.11.20 14:16 |

Biznesi bullgar këmbëngul për mbështetje financiare

Pasi dje u shpall domosdoshmëria e masave të reja kufizuese që pritet të hyjnë në fuqi më 27 nëntor, Dhoma Ekonomike Bullgare këmbënguli për një Program Kombëtar në Ndihmë të Biznesit Bullgarë. Qëllimi është që në sajë të tij të garantohet marrja e..

24.11.20 15:43 |

Turizmi sot ose sesi mbijetohet në kohën e pandemisë

Zhdërvjelltësi, inovacione dhe siguria janë ndër parakushtet për mbijetesën e biznesit turistik në kushtet e pandemisë – janë unanim pjesëmarrësit në ekspozitën e parë virtuale turistike në Bullgari. Që prej disa ditësh secili ka qasje falas online..

23.11.20 15:02 |

Ivan Ivanov po punon shumë për t'i realizuar ëndrrat e tij në SHBA dhe në Bullgari

Zgjedhja e amerikanëve se kush të qëndrojë në krye të vendit sikur e zhvendosi, të paktën për pak, pandeminë e koronavirusit nga emisionet dhe programet e lajmeve botërore. Shumë shpejt çdo gjë do të qetësohet dhe pjesa më e madhe e njerëzve do të..

18.11.20 07:10 |

Kapitali Industrial në Bullgari përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari (AKIB) përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë në kuadrin e të cilit do të investohen 5.7 miliard euro gjatë 5 viteve të ardhshme. Sipas asociacionit..

08.11.20 16:44 |

Punëdhënës dhe hotelierë u takuan me ministrin e turizmit

Përfaqësues të Konfederatës së Punëdhënësve dhe Industrialistëve në Bullgari dhe të Asociacionit të Hotelierëve dhe Restoranteve në Bullgari u takuan me ministren e turizmit Marijana Nikollova. Përfaqësuesit e të dy organizatave ngulën këmbë për..

26.10.20 18:34 |

Fillojnë procedurat e mbështetjes së biznesit për 200 milionë leva

Deri në fund të muajit do të fillojnë katër procedura të reja në përkrahje të firmave bullgare, njoftoi zëvendës ministrja e ekonomisë Jana Topallova në kuadrin e online forumit  kushtuar masave financiare në mbështetje të biznesit në kushtet e..

09.10.20 07:05 |

10 janë finalistët në konkursin “Menaxher i vitit”

Tregtia me pakicë dhe teknologjitë janë sektorët e përfaqësuar më fort mes kompanive-finaliste në konkursin “Menaxher i vitit” 2020. Numri i atyre të cilët kishin deklaruar pjesëmarrje në konkursin prestigjioz qe 40, ku deri në final arritën 10..

30.09.20 06:10 |

Te biznesi rritet ndjenja për mungesën e drejtësisë

Po rritet ndjenja për mungesën e drejtësisë dhe sigurisë së pronës private. Kjo theksohet në një pozitë të Asociacionit të Kapitalit Industrial në Bullgari në lidhje me situatën politike në vend. Po vonon menaxhimi elektronik, cilësia e ligjeve nuk..

10.09.20 18:10 |
Pllamen Dimitrov

Biznesi dhe sindikatat kanë kundërshtime për pagën minimale

Biznesi nguli këmbë për ngrirjen e pagës minimale vitin tjetër dhe prognozoi një krizë të rëndë ekonomike gjatë muajve në vijim. Kryetari i Dhomës Ekonomike Bullgare Radosvet Radev tha para BNR-së se fillimi i krizës ende nuk ka ardhur...

08.09.20 18:20 |
Всички новини: днес | вчера