Eмисия новини
от 03.00 часа

Qeveria, biznesi dhe sindikatat caktuan prioritetet e veta

Qeveria, biznesi dhe sindikatat nënshkruan një marrëveshje për përshpejtimin e zhvillimit ekonomik të vendit. Marrëveshja përfshin disa prioritete kombëtare: hyrja e Bullgarisë në Organizatën për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, në Shengen..

17.06.20 12:11 |

Shteti do ta ndihmojë biznesin e vogël me kuponë për IT shërbime

Biznesi i vogël në Bullgari do të mund të aplikojë për financim falas, në formën e kuponëve për teknologji të informacionit dhe të komunikacioneve. Pritet që skema të hapet për aplikim deri në fund të qershorit. Kuponët do të mund të përdoren për..

12.06.20 20:17 |
Petër Ivanov

Bullgaria duhet të pozicionohet si “Lugina e Silikonit e Evropës”

Sa më pak i dukshëm është shteti, kaq më mirë. Politika tatimore nuk duhet ndryshuar, në qoftë se duam të tërheqim investime. Në përfytyrimin e investitorit të huaj Bullgaria duhet të jetë Lugina e Silikonit e Evropës, deklaroi Petër Ivanov,..

05.06.20 10:12 |
Ministrja Saçeva

Azhurnojnë masën kundër krizës “60/40”

Masa në përkrahje të biznesit e njohur si “60/40”, me të cilën shteti mbulon 60% prej shpenzimeve të punëdhënësve për pagat dhe kontributet e sigurimeve, do të vazhdojë të aplikohet dhe pas 1 korrikut deri më 30 shtator, por me rregulla të reja...

03.06.20 17:15 |

Biznesi bullgar insiston për legjislacion të posaçëm dhe algoritëm veprimi në raste krizash

Asociacioni i kapitalit industrial në Bullgari insiston për zhvillimin e një debati të gjerë dhe jo të politizuar në shoqëri dhe për hartimin e legjislacionit dhe algoritmit të veprimit në raste të krizave të ardhshme me përmasat e asaj të Covid-19...

01.06.20 18:42 |

Po përmirësohet klima biznes në Bullgari

Gjatë majit koniunktura ekonomike në vend shënon ndryshim pozitiv në krahasim me tre muajit e mëparshëm. Treguesi i klimës biznes u rrit me 11.8 pika në krahasim me prillin, evidentoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Vështirësi më serioze për biznesin..

29.05.20 17:50 |

Shteti lëshon grante me vlerë 80 mln. euro për biznesin e madh

Shteti shpalli një skemë të re për mbështetje të biznesit, të cilën mund ta përdorin firmat e mëdha. Vlera minimale e granteve do të jetë 15 mijë euro, kurse ajo maksimale – 51 mijë euro. Shuma do të llogaritet në bazë të xhiros vjetore të kompanisë..

23.05.20 17:47 |

Sektori IT bullgar përshtatet me krizën

Transferimi i punës nga zyrat në shtëpi te kompanitë bullgare IT kaloi dhe kjo nuk ndikojë mbi biznesin. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare Ilija Kjrëstev kryetar i Asociacionit të Inovacioneve, Shërbimeve Biznes dhe Teknologjive. Ndër..

18.05.20 09:34 |

Kapitali industrial nuk është dakord me amendamentet në Ligjin për Shëndetin

Sipas Asociacionit të Kapitalit Industrial në Bullgari ndryshimet në Ligjin për Shëndetin, të cilat i japin mundësi Ministrit të Shëndetësisë për të shpallur “gjendje të jashtëzakonshme epidemike”, janë në kundërshtim të Kushtetutës. Dhënia e..

10.05.20 18:02 |

61% e firmave shpresojnë se do të mbijetojnë pas krizës

Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë bëri të ditur se sipas një studimi të zhvilluar ndër 200 kompani, organizata profesionale dhe dhoma regjionale 40% e të anketuarve deklarojnë se ka nevojë për masa suplementare në përkrahje të biznesit...

04.05.20 13:05 |
Всички новини: днес | вчера