Eмисия новини
от 01.00 часа

Në mars biznes klima në Bullgari u ul me 3.7 pika

Instituti Kombëtar Statistikor njofton se gjatë marsit treguesi i përgjithshëm i klimës biznes në Bullgari u ul me 3.7 pika në krahasim me shkurtin, gjë që i detyrohet klimës së keqësuar biznes në industri, tregtinë me pakicë dhe shërbimet. Treguesi “klima..

30.03.20 13:23 |
Prof. Daniella Bobeva

Ekonomistja parashikon “më shumë ekonomi bullgare” për shkak të rënies së importit dhe eksportit

Para mikrofonit të BNR-së ekonomistja e dalluar Daniella Bobeva paralajmëroi se pasojat negative nga masat kundër koronavirusit do të jenë në vend të parë për biznesin dhe ekonomia nuk do të shpëtohet në sajë të shtetit, por në sajë të punëdhënësve dhe..

29.03.20 13:31 |

Biznesi dhe sindikatat kërkojnë akoma kompensime për shkak të COVID-19

Këshilli për bashkëpunim trepalësh shqyrtoi në një online-mbledhje ofertat e qeverisë për kompensime të biznesit për shkak të COVID-19. Epidemia preku shumë sektorë, si hotelet, restorantet, industria përpunuese, transporti, ndërtimi, kultura, sporti,..

27.03.20 18:20 |

Biznesi në kushtet e COVID-19

Në kushtet e krizës që filloi pas shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme në vend më 13 mars të këtij viti biznesi bullgar demonstron solidaritet dhe përgjegjësi sociale çdo ditë, megjithë dëmet që pëson. Edhe në këtë situatë mbetet në fuqi rregulli se..

26.03.20 13:51 |
Bojko Borisov

Qeveria me masa në përkrahje të biznesit në kushtet e krizës

Më se 250 milion euro ndan qeveria e Bullgarisë për shpenzimet e rritura të Ministrive të Shëndetësisë, të Mbrojtjes dhe të Punëve të Brendshme. 2.3 miliard euro të tjerë do të mobilizohen nga qeveria në përkrahje të biznesit, ndërsa shlyerja e tatimeve..

24.03.20 18:18 |

Biznesi përkrahu veton e Presidentit mbi Ligjin për Gjendjen e Jashtëzakonshme

Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë përkrahu veton e Presidentit mbi tekstet e Ligjit për Masat dhe Veprimet gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme. Dhoma është kundër rregullimit shtetëror të çmimeve si mënyrë për luftimin e spekulimit. Sipas..

23.03.20 12:48 |

Biznesi dhe autoritetet së bashku kundër koronavirusit

Gjendja e jashtëzakonshme në Bullgari që u shpall më 13 mars për shkak të koronavirusit tani për tani është “ i butë” dhe “i zhdërvjelltë”. Lëvizja e njerëzve në transportin urban,shkuarja në punë dhe në dyqane nuk është ndaluar. Tregtia me pakicë u..

17.03.20 15:14 |
Rumen Radev

Presidenti bëri thirrje për masa në mbrojtje të biznesit

Presidenti Rumen Radev bëri thirrje për masa në përkrahje të biznesit bullgar, i cili tashmë ka humbje për shkak të kufizimeve të vendosura si rezultat i gjendjes së jashtëzakonshme. Ka për t’u realizuar takim të përfaqësuesve të biznesit me ministrin e..

16.03.20 12:06 |
Poli Karastojanova

Biznesi kërkon të krijohet një këshill kombëtar kundër krizës

Drejtoresha ekzekutive e Bordit Kombëtar të Turizmit Poli Karastojanova iu drejtua kryeministrit Bojko Borisov me propozim të krijohet një shtab kombëtar ekonomik, i cili të angazhohet me hartimin e programit njëvjeçar për shpëtimin e dy sektorëve më të..

13.03.20 13:04 |
Vasill Velev

Biznesi bullgar përshtatet me situatën e re

Tani për tani rreziqet për ekonominë bullgare të lidhura me COVID-19 janë kryesisht nga jashtë. Dy të tretat e eksportit bullgar është për BE-në, ndërsa Italia është partnerja e dytë tregtare e vendit. Tashmë ka sinjale për vonesë të eksportit për shkak të..

09.03.20 13:04 |
Всички новини: днес | вчера