Eмисия новини
от часа

Me makete letre, Aleksandër Predov tregon historinë e blloqeve të paneleve në vendin tonë

Fondet në kuadër të Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, të destinuara për rinovimin e ndërtesave të banimit, janë në përmasë 1.4 miliardë leva. Kjo shumë mund të mjaftojë për rinovimin e rreth 1000 ndërtesave të mëdha në Bullgari. Sipas..

18.12.22 14:05 |

Përjashtohet përkohësisht nga puna blloku i gjashtë i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”

Njësia e gjashtë e Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” do të ndalojë së punuari nga 10 dhjetori për një periudhë të pacaktuar. Sipas informacioneve nga uzina, shkaku është një rrjedhje e bartësit të nxehtësisë në një gjenerator avulli. Problemi..

09.12.22 15:21 |

Në Centralin Atomik Elektrik “Kozlloduj” nuk ka shkelje të sfondit të rrezatimit

Për një incident në Centralin Atomik Elektrik “Kozlloduj”njoftuan nga centrali. “Në procesin e funksionimit të bllokut të 6-të u regjistruan indikacione për rrjedhjen e nxehtësisë në gjeneratorin e avullit. Vlerat që tejkalojnë kufijtë e sigurisë së..

01.12.22 12:26 |

Brenda pak javësh, Bullgaria do të shpallë një procedurë për një furnizues të karburantit bërthamor

Në javët e ardhshme, Bullgaria do të shpallë një procedurë për zgjedhjen e një furnizuesi të karburantit bërthamor. Aktualisht, dy kompani shprehën dëshirën për të marrë pjesë – ajo amerikane “Westinghouse” dhe ajo franceze “Framatom”. Këtë e tha..

01.11.22 19:01 |
Centrali Atomik Elektrik

Një pjesë e pajisjeve për centralin “Belene” shkon në termocentralin “Kozlloduj”

Kompania Kombëtare e Energjisë Elektrike do të jetë në gjendje t’i shesë Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” një pjesë të pajisjeve të vendosura në kantierin e Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Këtë e vendosi Këshilli i Ministrave në mbledhjen..

15.06.22 19:33 |

Blloku i VI-të i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” rifilloi punën e tij

Riparimi i planifikuar vjetor i bllokut të VI të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” përfundoi pesë ditë përpara afatit. Më datë 1 nëntor, ai u përfshi në sistemin energjetik të vendit, pas një inspektimi dhe miratimi të dhënë nga Agjencia e..

01.11.21 12:34 |

Përfundimi i Centralit Atomik Elektrik “Belene” do të kushtojë 8-9.5 miliardë euro

Midis 8 miliardë dhe 9.5 miliardë euro do të nevojiten për të përfunduar të dy blloqet e Centralit Atomik Elektrik “Belene”, sipas llogarive të Shoqatës së Ndërtimit “Bulatom”. Deri më tani, gati 1.5 miliardë euro u shpenzuan për projektin...

15.06.21 18:56 |

Përkohësisht përgjysmuan kapacitetin e bllokut VI të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”

Blloku i 6 i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” është duke punuar përkohësisht me gjysmë kapaciteti, njoftuan nga centrali. Arsyeja është fikja e një pompe në pjesën jobërthamore të centralit. Kryhen inspektimet e nevojshme të pajisjeve. Kryhen..

25.05.21 19:19 |
CAE

Parlamenti do të vendosë për ndërtimin e Centralit Atomik Elektrik “Belene”

Parlamenti do të vendosë nëse do të ndërtohet Centrali Atomik Elektrik “Belene” apo pajisjet e disponueshme do të shfrytëzohen për të ndërtuar bllokun e 7 të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Kjo iu përgjigj Ministrja e Energjetikës Temenuzhka..

05.02.21 17:46 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна