Eмисия новини
от часа

Në Ditën e Shën Trifonit në fshatin Dellçevo martohet një dragua dhe pihet verë e kuqe

Pas një mungese dyvjeçare, Festa e Verës, e cila është bërë traditë në fshatin Dellçevo (Bashkia Goce Dellçev) për Ditën e Shën Trifonit, ka filluar përsëri. Të shtunën, më 4 shkurt, dhjetëra prodhues të verërave dhe rakisë që duan të prezantojnë..

04.02.23 10:55 |

Festivali i 10-të i Verës dhe Trashëgimisë Kulturore “Augustiada”

Nga data 23 deri më 25 shtator, Stara Zagora mirëpret edicionin e 10-të jubilar të Festivalit të Verës dhe Trashëgimisë Kulturore “Augustiada”. Hapja do të kombinohet me Natën e Arteve përballë Muzeut Historik Rajonal. Në Operën Shtetërore..

22.09.22 16:30 |

Baxho, bodrume, festivale kulinarie – çfarë erë ka Veriperëndimi Bullgar

Bullgaria Veriperëndimore mund të jetë ndër regjionet më të varfra në BE, por është një nga më mirë të ruajturat nga këndvështrimi natyror. Përveç kësaj akoma nuk është i prekur nga turizmi masiv. Dy janë shkaqet për këtë. Nga njëra anë, këtu..

19.02.22 14:15 |

Festivali i 13 “Parada e Verës së Re” mbahet në Plovdiv

Me një parakalim tradicional të Dionisit në Qytezën e Vjetër të Plovdivit filloi edicioni i 13-të i Festivalit “Parada e Verës së Re”. Mbi 250 verëra të reja të prodhuara në vitin 2021 prezantohen në festival. Më 27 dhe 28 nëntor, 42 bodrume vere,..

27.11.21 11:40 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна