Eмисия новини
от часа

Në qendër të Sofjes llogaritet borxhi në rritje i Bullgarisë

Një tablo elektronike në qendër të Sofjes monitoron borxhin publik. Tabela numëron edhe paratë që çdo familje i detyrohet mesatarisht nga shuma totale. Vlerat janë në levë bullgare. Borxhi i vendit i treguar në tabelë nisi nga 31.09..

23.05.22 12:39 |

BE-ja do të marrë kredi të reja për të mbështetur Ukrainën

Presidenti amerikan Joe Biden firmosi ligjin e miratuar nga Kongresi për kredi-qira në mbrojtje të demokracisë në Ukrainë. Kjo do të lejojë që Shtëpia e Bardhë të financojë mbrojtjen ushtarake të Ukrainës kundër agresionit rus pa vonesa..

10.05.22 10:09 |

Instituti Kombëtar i Statistikave: Borxhi shtetëror arriti 25.1% të PBB-së

Sektori institucional “Qeverisja Shtetërore” raportoi një deficit buxhetor prej 5.4 miliardë leva (2.8 miliardë euro), që përbën 4.1% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB), sipas të dhënave paraprake të Institutit Kombëtar të Statistikave. Deficiti në..

26.04.22 18:18 |

Borxhi i jashtëm i Bullgarisë ulet me 748 milionë euro

Ministria e Financave pagoi më shumë se 1.376 miliardë euro borxh, theksohet në një njoftim të ministrisë për shtypin. Kështu, në fund të marsit të këtij viti, totali i borxhit të vendit tonë u ul në 15 miliardë e 214 milionë euro. Shuma më e madhe..

28.03.22 19:27 |
Bojko Borisov

Borisov akuzoi qeverinë për shpërdorim

Lideri i GERB-it, Bojko Borisov, doli për t’u marrë në pyetje para një hetuesi në Prokurorinë e qytetit të Sofjes, njofton BTA. Përveç tij, për të dëshmuar u ftuan edhe ish-Ministri i Financave Vlladisllav Goranov dhe PR-ja Sevdelina Arnaudova...

28.03.22 16:50 |

Normat e interesit të borxhit të qeverisë janë më shumë se dyfishuar

Më 21 mars, u mor një borxh i ri i brendshëm shtetëror prej 250 milion euro, me një rendiment mesatar vjetor prej 1.33 për qind, njoftoi Ministria e Financave. Në ankand u shitën letrat me vlerë të maturimit më 24 maj 2029. Obligacionet me..

22.03.22 15:37 |
Godina e Bankës Kombëtare Bullgare

Banka Kombëtare Bullgare shit 250 milionë euro borxh në formën e letrave shtetërore me vlerë

250 milionë euro borxh në formën e letrave shtetërore me vlerë është shitur më 14 mars nga Banka Kombëtare Bullgare - BNB. Emisioni i propozuar i letrave shtetërore me vlerë është i pari për vitin 2022. Maturimi i obligacioneve është pas 3.5..

14.03.22 11:16 |

Buxheti për vitin 2022 është miratuar në lexim të parë

Ditën e enjte, më 10 shkurt, Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë buxhetin për vitin 2022 me 129 vota pro dhe 97 kundër. Sipas kornizës së propozuar financiare, parashikohet një deficit prej 5.9 miliardë leva (afërsisht 3 miliardë euro) ose..

11.02.22 10:03 |

Rritje e lartë e PBB-së dhe deficit i lartë përcaktohen në buxhetin e vitit 2022

Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Financave Asen Vasillev prezantoi projektbuxhetin për vitin 2022, të cilin do ta paraqesë në Parlament. Ai e quajti atë një buxhet të rritjes ekonomike, që nuk jep para me kapele e në thasë, por investon në..

21.01.22 14:05 |

Kornelija Ninova: Do të luftojmë për një kredi 10 leva që njerëzit të mos rikthejnë 500 leva

Ministria e Ekonomisë do të mbajë një regjistër publik të shoqërive të mbledhjes së borxheve, ndërsa shoqërive arkëtuese do t’u ndalohet shantazhimi i debitorëve. Këtë e parashikon një projektligj i ri që duhet t’i mbrojë konsumatorët nga..

20.01.22 16:33 |
Всички новини: днес | вчера