Eмисия новини
от 17.00 часа

Shterimi i vaksinave ndalon vaksinimin me dëshirë

Dy tendenca dalloi ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov në brifingun e rregullt të autoriteteve shëndetësore - rritja e numrit të rasteve të reja me koronavirus dhe rritja e numrit të të vaksinuarve. Në këtë sfond “korridoret e gjelbra”..

25.02.21 15:31 |
Prof. Kostadin Angellov

Prof. Kostadin Angellov: Po vëmë re fillimin e valës së tretë të Covid-19

Gjatë javëve të fundit ka një tendencë të qëndrueshme të shtimit të numrit të të infektuarve me koronavirus, shpalli në brifingun e rregullt për shpërndarjen e Covid-19 ministri i shëndetësisë profesor Kostadin Angjellov. Ajo e cila po ndodh është fillimi..

11.02.21 14:19 |

Tipi i ri i koronavirusit përbën një rrezik të madh

I ashtuquajturi variant anglez i Covid-19 tanimë është tek ne dhe do të fillojë të grumbullojë shpejtësi, paralajmëruan autoritetet shëndetësore në brifingun e rregullt të Shtabit Operativ Kombëtar. Tani për tani është e sigurt se pas datës 31..

21.01.21 14:24 |

Situata në Bullgari në lidhje me Covid-19 po përmirësohet në mënyrë të qëndrueshme

Masat kundra epidemike kanë sjellë rezultate jashtëzakonisht të mira, shpalli në brifingun e sotëm ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov. Në 15 rrethe të vendit sëmundshmëria është ulur në 150 veta nga 100 mijë, derisa numri i të shëruarve..

14.01.21 14:37 |

Masat antiepidemike japin "rezultate jashtëzakonisht pozitive"

Kryeministri Bojko Borisov  e ndërpreu brifingun e rregullt të Ministrisë së Shëndetësisë për situatën e pandemisë në vend lidhur me koronavirusin, që të shprehet sa u përket deklaratave të presidentit Rumen Radev dhe konsultimeve të thirrura prej..

07.01.21 14:54 |

Po ulet numri i të infektuarve dhe i të vdekurve nga koronavirusi

Masat anti-epidemike japin rezultat dhe tashmë nuk ka krahina në zonën e kuqe. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e punës tek Kryeministri Bojko Borisov me përfaqësues të Shtabit Operativ Kombëtar dhe të Shtabit të Vaksinimit. Po ulet numri si i të..

24.12.20 12:11 |

Po përgatisin një fushatë informative për dobinë e vaksinave

Po vihet re një tendencë e brishtë e pakësimit të numrit të përgjithshëm të rasteve me koronavirus gjatë dhjetë ditëve të fundit, në të cilat vendi ynë gjendet në bllokim, njoftoi në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë profesori Todor Kantarxhiev,..

10.12.20 12:53 |

Rritje rekorde e pacientëve me Covid-19 dhe e vdekjeve

Një rritje rekorde e pacientëve të sëmurë nga koronavirusi gjatë 3 ditëve të fundit me 220 të prekur në çdo 100 mijë veta dhe një rritje e madhe e rasteve me vdekje me rreth 50% - këto të dhëna u parashtruan në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë...

29.10.20 14:34 |

Prof. Mutafçijski: Shoqëria është mobilizuar në kushtet e epidemisë

Shteti bën përpjekje të mëdha për të siguruar funksionim norma të spitaleve në kushtet e epidemisë, për të qenë ato të përgatitura për një fluks më të madh eventual të të infektuarve. Tani për tani Bullgaria e ka kufizuar përhapjen e virusit,..

07.04.20 17:32 |
Всички новини: днес | вчера