Eмисия новини
от 07.00 часа

Tendenca drejt konsolidimit të fermave bujqësore në Bullgari

Mbi 60% prej fermave të vendit janë zhdukur në 10 vitet e fundit . Këtë e tregojnë të dhënat paraprake të numërimit të tyre, të prezantuara përpara Radios Kombëtare Bullgare nga Nikollaj Maronovi nga Drejtoria e Përgjithshme “Bujqësi” në..

11.01.21 14:35 |

Ulje prej 50% të rendimentit të grurit në Bullgarinë Lindore

Për shkak të thatësirës gjatë vitit 2020 Bullgaria konstaton rendiment më të ulët të misrit dhe lulediellit, bëri të ditur Ministria e Bujqësisë. Pak mbi 2.8 mln tonë është misri i prodhuar mbi 572 417 hektarë. Rendimenti mesatar i misrit..

09.12.20 11:58 |

Plani i rimëkëmbjes mund të ndihmojë për rritjen e PBB-së së Bullgarisë me rreth 20%

Gjatë diskutimit mbi prezantimin e shtyllës së dytë të Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë - "Bullgaria e Gjelbër", Zëvendës Kryeministri Tomislav Donçev theksoi se Bullgaria duhet të synojë të rrisë produktin e saj të brendshëm bruto (PBB)..

04.12.20 17:17 |

Sektori i bujqësisë është ndër më pak të prekurit nga pandemia

Vlera e shtuar bruto e krijuar në bujqësi, pylltari dhe peshkim në vitin 2019 arriti gati 3.9 miliard levь (rreth 2 miliardë euro), një rritje prej 4.1% krahasuar me 2018. Këtë e tregon analiza në raportin vjetor mbi gjendjen dhe zhvillimin e..

25.11.20 16:49 |

Kapitali Industrial në Bullgari përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari (AKIB) përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë në kuadrin e të cilit do të investohen 5.7 miliard euro gjatë 5 viteve të ardhshme. Sipas asociacionit..

08.11.20 16:44 |

Teori optimiste për bujqësinë bullgare

Menaxhimi i rrezikut në bujqësi është një aspekt i rëndësishëm për zhvillimin e qëndrueshëm të sektorit. Përveç klimës dhe sëmundjeve, të cilat janë rreziqet kryesore në rritjen e bimëve dhe në blegtorinë, një   faktor tjetër hyn në ekuacion –..

29.10.20 15:21 |
Godina e fondit shetëror

Autoritetet përgënjeshtruan informacionin se ka mjete të ndaluara evropiane

Komisioni Evropian rimëkëmb shumat për Bullgarinë, të cilat fondi “Bujqësia” u dërgon fermerëve si pagime direkte dhe subvencionime, njoftojnë nga Fondi. Saktësimi është për shkak të informacionit të përhapur se Brukseli ka ndaluar 350 mln..

21.09.20 19:30 |

U siguruan dhjetëra milionë në përkrahje të blegtorisë pas një takimi me Kryeministrin

Mbi 28 mln euro (56,5 mln leva) do të sigurohen për blegtorinë. Marrëveshja u arrit në një takim të Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Ministres së Bujqësisë Desisllava Taneva me përfaqësues të sektorit, bëri të ditur në sajtin e vet Ministria e..

03.08.20 17:09 |

Pas një mungese njëqindvjeçare shpargu përsëri është në Bullgari

E quajnë shpargun "perime për mbretër", sepse ka arritur të mahnisë me shijen e vet të butë Mbretin Diell, Luigji XIV. Ai kaq shumë i ka pëlqyer këto perime saqë i ka detyruar kopshtarët e vet t’i risin gjatë gjithë vitit, që të mund ta ketë përherë..

15.07.20 17:39 |
Ministrja Desisllava Taneva

Ministrja Taneva mori pjesë në një takim video të Ministrave të Bujqësisë të BE-së

Ministrat e bujqësisë të BE-së shqyrtuan në një takim joformal video politikën e ardhshme bujqësore, marrëveshjen e gjelbër dhe peshkimin në kuadrin e BE-së. Sa i përket Detit të Zi, i cili dallohet për peshkimin specifik Ministrja e..

29.06.20 20:36 |
Всички новини: днес | вчера