Eмисия новини
от часа

Populli nderon Shën Gjergjin

Kujtimi i dëshmorit të madh Gjergj Fitimprurësi , i cili është ndër shenjtorët më të respektuar që nga pagëzimi i bullgarëve, kremtohet më 6 maj. Shën Gjergji është një nga shenjtorët e paktë të adhuruar si nga të krishterët, ashtu edhe nga..

06.05.22 15:14 |

Dita e Shën Gjergjit – festa e cila kërkon përgatitje të zellshme dhe ... aftësi kulinarie

Dita e Shën Gjergjit – 6 maj është festa më e madhe pranverore për bullgarët dhe krahas Ringjalljes së Krishtit, shënon fillimin e vitit të ri bujqësor. Edhe sot e kësaj dite   Dita e Shën Gjergjit pritet me gëzim në çdo familje bullgare..

06.05.22 07:35 |

Ka stimuj për iniciativat në bujqësi

Do të ketë financim shtesë evropian për projektet e prodhuesve bujqësorë, të miratuara në periudhën e mëparshme programore – deri në vitin 2020. Këto janë mjete të destinuara vetëm për sektorin e bujqësisë dhe qëllimi është që të sigurohet puna e..

01.02.22 11:02 |
Desisllava Taneva

Bujqit gjithashtu mund të aplikojnë për dëmshpërblime për shkak të Covid-19

Deri në fund të vitit do t’u shlyhen bujqve 1,7 miliard leva, tha ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva, njoftoi korrespondenti i BNR në qytetin Pleven. Ajo tha para bujqve se në masën e dëmshpërblimeve për shkak të Covid-19 mund të aplikojnë të..

13.08.20 17:51 |

Deri në 7000 euro është ndihma e njëhershme për bujqit për shkak të Covid-19

Bullgaria kërkoi nga BE-ja që ndihma t’u jepet bujqve në bazë të të gjitha shpenzimeve të tyre suplementare për shkak të koronavirusit për tokat e punueshme dhe për krerë kafshe. Komisioni Evropian e refuzoi këtë propozim duke vendosur që..

04.07.20 10:53 |

Miratuan kompensimet për prodhuesit bujqësorë për shkak të krizës së Covid-19

Parlamenti miratoi në lexim të parë amendamentet në ndihmë të prodhuesve bujqësorë, me të cilat sigurohet aplikimi i masës së re për kompensime kundër Covid-19. Ndihma është në formën e një pagimi të njëhershëm, që do të realizohet deri më 30..

02.07.20 11:18 |
Ministrja e Bujqësisë Desisllava Taneva

Bullgaria kërkon nga BE-ja lehtësimin e rregullave për bujqit

Bullgaria kërkon që Komisioni Evropian të lejojë aplikimin e një mase të jashtëzakonshme COVID-19 në çdo një prej programeve në përkrahje të fermerëve më të prekur. Ministrja bullgare e Bujqësisë Desisllava Taneva i propozoi Këshillit të Bujqësisë që çdo..

27.03.20 19:39 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера