Eмисия новини
от 05.00 часа

Radosllav Kirillov – piktori bullgar në Spanjë i cili dëshiron të humanizojë çnjerëzoren

Arti nuk njeh kufi dhe barriera gjuhësore, ai i afron njerëzit. Kur një autor ka një talent të lindur, ai nuk mbetet i fshehur për publikun, pa rëndësi se në cilin shtet ka zgjedhur që të jetojë. Kështu duke u mbështetur vetëm mbi talentin e tij..

19.04.21 07:15 |

Ivet Ardelean - një grua bullgare në Amerikë me një kurorë dhe uniformë

Ajo ka disa muaj që ka veshur një uniformë policie, por ky nuk është roli i saj i vetëm. Kur nuk xhiron skena veprimi, punon mbi veshjet nga koleksioni i saj i modës dhe kohë pas kohe kthehet në një ushtar të vërtetë. Me një kurorë reale ose..

09.04.21 09:22 |
Përvan Simeonov

Vota jashtë shtetit kundër sistemit mund të bëhet një tendencë e qëndrueshme

"Bullgaria Demokratike" dhe "Ka një popull të tillë" të showmanit Sllavi Trifonov janë dy partitë me rezultatet më të mira të votimit të bashkatdhetarëve tanë jashtë vendit. Sipas rezultateve përfundimtare , Trifonov u mbështet nga 30.75% e votuesve,..

07.04.21 13:26 |

Gjashtë parti do të hyjnë në Parlamentin e ri, tregojnë të dhënat e 100% prej protokolleve të përpunuara

Në Legjislaturën e 45 të Kuvendit Popullor do të hyjnë gjashtë parti, tregojnë të dhënat e 100% prej protokolleve të përpunuara, transmetoi reporterja jonë Cvetelina Stojanova. Në vend të parë është GERB/SDS me 26.18%, pas tyre janë “Ka një..

06.04.21 16:57 |
Stefan Manov

Stefan Manov: Një aktivitet jashtëzakonisht i lartë jashtë shtetit

"Duhet të përshëndesim mobilizimin e madh të shtetasve bullgarë nëpër botë," tha para BNR Stefan Manov, anëtar i Këshillit Publik të KQZ. Ai tha se në këto zgjedhje ka të ngjarë të arrihet maksimumi historik i aktivitetit elektoral jashtë vendit...

04.04.21 22:25 |

Bullgarët jashtë kufirit do të votojnë në 69 shtete

465 vendvotime në 69 vende janë hapur për bashkatdhetarët tanë të cilët dëshirojnë të ushtrojnë të drejtën e tyre për të votuar në zgjedhjet parlamentare të 4 Prillit. "Ka 9 qendra votimi në Vjenë, por votimi do të zhvillohet në 5 qytete të tjera,"..

02.04.21 17:38 |
Administrata e rrethit Vidin

Librat bullgarë kaluan kufirin maqedonas

Bullgari Viktor Stojanov, autor i nismës "Dërgoni një libër bullgar për Maqedoninë" arriti të importojë 920 kopje të librit "Këngët popullore bullgare" botuar në vitin 1861 nga vëllezërit Miladinovi, shkroi gazeta “Trud”. Autobusi me librat e..

02.04.21 10:22 |

Presidenti bëri thirrje që të votohet më 4 prill

Ishte bërë shumë gjatë viteve që të largohen bullgarët nga politika. Kjo është në dobi të armiqve të lirisë. Qindra mijëra bashkatdhetarë jashtë vendit edhe këtë herë nuk do të mund të votojnë për të ardhmen e Bullgarisë, në të cilën shumë prej tyre..

01.04.21 16:15 |

Për herë të parë bullgarët në Hanover do të kenë një qendër votimi

13 493 bullgarë në Gjermani deklaruan dëshirë të ushtrojnë të drejtën e vet për të votuar në votimin parlamentar më 4 prill. Si rezultat në vend do të hapen 69 seksione zgjedhore në 58 vendbanime. Në një shënim për Ministrinë Bullgare të Punëve të..

31.03.21 07:05 |

Për shkak të orës së mbrëmjes në Shqipëri, ambasada jonë do të lëshojë shënime për votuesit

Ambasada Bullgare në Tiranë do të sigurojë një shënim zyrtar në rast se shtetasit bullgarë, të cilët do të votojnë më 4 prill 2021, duhet të shkelin orën e shpallur të mbrëmjes në vend (20:00 - 06:00) kur të kthehen nga qendra e votimit. Misioni..

30.03.21 15:41 |
Всички новини: днес | вчера