Eмисия новини
от часа

Vizitë e nënpresidentes së Bullgarisë në Shqipëri

Nga 14 deri më 16 shtator nënpresidejtja e Bullgarisë Ilijana Jotova është duke bërë një vizitë në Shqipëri. Vizita e nënpresidentes është në prag të regjistrimit kombëtar të popullsisë në Shqipëri - një moment i rëndësishëm për pakicën kombëtare..

14.09.23 17:39 |
Vlladimir Perev

Bullgarët në Maqedoninë e Veriut presin që të përfshihen në kushtetutë

30-40% e maqedonasve pajtohen që bullgarët duhet të përfshihen në kushtetutën e Maqedonisë së Veriut për të garantuar të drejtat e tyre njerëzore dhe civile. Janë shumë më tepër se sa pritej me fushatën brutale antibullgare që po zhvillohet në vend,..

01.08.23 10:28 |
Rumjana Hristidi

Në Tel Aviv prezantojnë modelin bullgar për integrimin e komunitetit hebre

Në një konferencë ndërkombëtare mbi antisemitizmin në Universitetin “Bar Ilan” në Tel Aviv, Doc. Dr. Rumjana Hristidi, drejtuese e Programit të Studimeve Hebraike në Universitetin e Sofjes, paraqiti një shembull bullgar të marrëdhënieve ndëretnike...

13.06.23 09:49 |

Bandoneonisti më i mirë në botë për vitin 2023 është bullgar

Bandoneoni është instrumenti që i jep shpirt tangos argjentinase. Në atë melodi që mbështjell jetën me pasion dhe histori. Në pamje të parë, duket si një fizarmonikë e vogël. E vërteta është se ka një trup të brendshëm akustik më të madh, është..

29.05.23 12:19 |
Stevo Pendarovski

Presidenti maqedonas pranoi se ka një listë për moslejimin e bullgarëve

Para mbledhjes së Këshillit të Evropës në Rejkjavik, nënpresidentja Ilijana Jotova ngriti çështjen e shkeljes sistematike të të drejtave njerëzore të bullgarëve maqedonas nga Shkupi. Ajo e njohu forumin edhe me rastin me ndalimin e një eurodeputeti..

18.05.23 09:04 |

Bullgarët duan të marrin pjesë në ndryshimet kushtetuese në Maqedoninë e Veriut

Me një letër drejtuar qeverisë në Shkup, 12 shoqata bullgare në Maqedoninë e Veriut kërkuan të përfshihen në grupin e punës për ndryshime kushtetuese. Ata e mirëpresin krijimin e grupit si një hap drejt zgjidhjes së çështjes së përfshirjes së..

25.04.23 19:29 |

Dëbora e vonuar në shkurt mbushi hotelet

Më shumë turistë, më shumë fjetje, kryesisht në hotele të një kategorie më të lartë dhe rritje të ndjeshme të të ardhurave, raporton Instituti Kombëtar i Statistikave në shkurt. Numri total i fjetjeve për këtë muaj ishte 1.2 milionë ose 50.6% më..

11.04.23 17:27 |
Ilijana Jotova

Një forumi i kushtohet roli i avokatëve në shpëtimin e hebrenjve bullgarë

Nuk dihet mjaftueshëm për shembullin e ndritshëm të Bullgarisë, që shpëtoi hebrenjtë e saj, tha nënpresidentja Ilijana Jotova para Konferencës Ndërkombëtare “Roli i avokatëve në shpëtimin e hebrenjve bullgarë” , që po mbahet në Sofje. Popullsia e..

09.03.23 12:25 |

Po përgatitet një ekip i ri shpëtimtarësh për Turqinë

Për të ndihmuar rajonet e prekura nga tërmetet, një ekip i ri për kërkimin e të mbijetuarve të Drejtorisë së “Ndihmës dhe Parandalimit Emergjent” të Bashkisë Metropolitane të do të niset drejt Turqisë. Kryetarja e komunës Jordanka Fandëkova tha se për..

08.02.23 16:27 |

MPJ: Nuk ka të dhëna për bullgarë të lënduar nga tërmeti në Turqi

Në këtë fazë nuk ka raportime për shtetas bullgarë të lënduar nga tërmeti në Turqi, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme. Sipas informacioneve nga komuniteti i mërgimtarëve në zonën e fatkeqësisë, bullgari me shtetësi të dyfishtë me banim në..

07.02.23 16:24 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна