Eмисия новини
от часа

Takim virtual i shkrimtarëve bullgarë jashtë shtetit

Shkrimtarë dhe poetë bullgarë nga Ekuadori, Brazili, Argjentina, Kanadaja dhe Shtetet e Bashkuara morën pjesë në një takim letrar virtual “Kombësia nuk bie atje ku jeton njohuria” organizuar me iniciativën e Nënpresidentes Ilijana Jotova. Në takim..

12.05.21 16:44 |
Vllad Tenev

Vllad Tenev - bullgari i parë në listën e “Forbes”-it për njerëzit më të pasur në botë

Themeluesi i platformës së tregtimit të aksioneve pa komision Robinhood Vllad Tenev u bë zyrtarisht miliarderi i parë, i lindur dhe i rritur në Bullgari, i cili hyn në listën e “Forbes” me njerëzit më të pasur në botë. Vlladimir ose më mirë..

09.04.21 06:35 |
I dyti nga e djathta në të majtë është Mihaill Shipkov

Shoqata e Bullgarëve Banatë shënon 55 vjet nga themelimi

Sot, 55 vjet më parë, u krijua Shoqata e parë e Bullgarëve Banatë në Bullgari. Krijimin e saj ia detyrohemi entuziazmit dhe ambicies së trashëgimtarit të bullgarëve nga Vinga , Mihaill Shipkov, i lindur në vitin 1919 në fshatin Asenovo,..

24.03.21 12:21 |

Sonja Kasavetova: “Njerëzit në Radio Bullgarinë kanë frymë të pavarur dhe të lirë”

Sivjet Radio Bullgaria shënon përvjetorin e 85 të themelimit të saj. Pra 85 vjet nga ajo e diel, kur radioja përmes transmetuesit me valë të shkurtra, e njohur si Radiostacioni “Elsa”, filloi transmetimin në të gjithë Evropën, Afrikën e Veriut dhe..

23.03.21 07:15 |
Rumen Radev

Presidenti e përcakton 10 marsin si një mësim moral i cili na është lënë si trashëgimi

Prej shekujve toleranca dhe respektimi ndaj etnoseve dhe feve të ndryshme janë mes virtyteve më të ndritura të popullit bullgar. Ato u dukën më qartë në vitet e errëta të Luftës së Dytë Botërore, kur vendi mundi të shpëtojë nga vdekja..

10.03.21 17:18 |

Një numër rekord bullgarësh kanë kërkuar të votojnë jashtë vendit

87 216 shtetas bullgarë kanë paraqitur aplikime paraprake deri më datën 9 mars, se kanë dëshirë të votojnë jashtë vendit. Në zgjedhjet e fundit parlamentare gjatë vitit 2017 aplikimet e paraqitura kanë qenë 45 071. Në sajtin e Komisionit Qendror..

10.03.21 16:45 |

Një interes rekord jashtë vendit për zgjedhjet parlamentare

Në votimin e ardhshëm parlamentar gati 200 mijë bullgarë pritet të qëndrojnë përpara kutive të votimit jashtë vendit. Por, një pjesë e madhe prej tyre nuk do të mund të ushtrojnë të drejtën e tyre kushtetuese për të votuar për shkak të një..

09.03.21 10:27 |
Bujar Osmani

Bullgarët të përmenden në kushtetutën maqedonase

Ministri i Jashtëm i Maqedonisë Bujar Osmani tha se nëse një gjë e tillë ka rëndësi për bullgarët, ai nuk ka problem që në Kushtetutën e Maqedonisë së Veriut ata të përmenden qartë si pjesë e grupeve të tjera etnike në vend. “Bullgarët në..

05.03.21 11:18 |
Angelina Samsonova përpara godinës së Parlamentit në Pretoria

Angelina Samsonova: Bullgarët në Durban ëndërrojmë për një shkollë të së dielës

Në brigjet e Oqeanit Indian, në Afrikën Jugore, gjendet një qytet 3 milionësh, në të cilin jeton një popullsi e larmishme, sikurse bota është e grumbulluar në një vend. Por i tillë është imazhi i Republikës së Afrikës së Jugut - për shkak të..

26.02.21 07:05 |

Në Bosilegrad nderuan kujtimin e Levskit

Këtë vit përkujtimi i Apostullit Vasill Levski në Bosilegrad u mbajt në një mënyrë të pazakontë për shkak të situatës pandemike. Qendra e Informacionit Kulturor Bosilegrad dhe Komiteti Civil i Krahinave Perëndimore mbajtën një takim në..

19.02.21 20:12 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна