Eмисия новини
от 21.00 часа

Shkolla Verore e Gjuhës Bullgare në Tiranë ka përfunduar, por pjesëmarrësit do të vazhdojnë të ruajnë lidhjet e tyre me Bullgarinë

Java e fundit e Shkollës Verore të Gjuhës Bullgare në kryeqytetin e Tiranës ishte shumë e pasur në përmbajtje. Krahas studimit të gjuhës bullgare, nën drejtimin e Prof. Asc.Dr. Raqi Bello profesor i gjuhës dhe letërsisë bullgare në Universitetin e Tiranës..

01.08.23 13:45 |
Bojko Vasilev dhe Kostandina Bello në BNR

Një gazetare e Radio Bullgarisë – hero në një film për bullgarët në Shqipëri

Kolegia e Redaksisë së Gjuhës Shqipe të Radio Bullgarisë Kostandina Raqi Bello është një nga personazhet kryesore në filmin e gazetarit të Televizionit Kombëtar Bullgar (BNT) Bojko Vasilev “Kushërinjtë. Zëra nga Shqipëria”. Filmi dokumentar është..

28.07.23 17:46 |

Shkolla verore e gjuhës bullgare në Tiranë, Shqipëri

Me mbështetjen e Universitetit të Veliko Tërnovos “Shenjtorët Kirili dhe Metodi”, në Universitetin e Tiranës zhvillohet për të tretin vit radhazi Shkolla Verore e Gjuhës Bullgare, e para shkollë e këtij lloji në Shqipëri. Ajo organizohet nga Departamenti..

10.07.23 14:17 |

Bullgarët e vegjël në Southampton shkruan një mendim të Apostullit me shkrimin e tij

Shkolla bullgare në Southampton të Britanisë së Madhe mban emrin e revolucionarit Vasill Levski, i cili iu përkushtua misionit të popullit për çlirimin e Atdheut. Me rastin e festimit të 150-vjetorit nga vdekja e Apostullit të Lirisë, nxënësit u..

06.06.23 07:15 |

Mësuese nga Ukraina: Është detyra jonë të mos e ndërpresim lidhjen me nxënësit tanë në mbarë botën

Dhimbje, lodhje, pasiguri dhe frikë nga e nesërmja. Qytetarët që nuk kanë mundur të largohen nga territoret e pushtuara nga Rusia që nga fillimi i luftës në Ukrainë një vit më parë, jetojnë me këtë përzierje të hidhur ndjenjash. Mes tyre ka edhe..

22.03.23 07:15 |

Nxënësit e shkollave të mesme nuk i kuptojnë dobitë e mësimit të matematikës dhe gjuhës bullgare

Nxënësit e shkollave të mesme në Bullgari nuk janë të vetëdijshëm për përfitimet praktike të njohurive në matematikë, gjuhë dhe letërsi bullgare dhe fizikë, por gjejnë gjeografinë dhe gjuhët e huaja të rëndësishme dhe të dobishme. Këtë e tregojnë..

29.05.22 11:10 |