Eмисия новини
от 21.00 часа

Si përdoren burimet termale të Sofjes

Që nga koha romake, ujërat e ngrohta minerale janë konsideruar si një burim natyror i paçmuar, i cili është përdorur si për ruajtjen e shëndetit të mirë, ashtu edhe si burim natyror i nxehtësisë. Banjat minerale ishin gjithashtu një qendër e..

30.01.23 07:15 |

Velingrad gëzon interes të madh turistik në mes të një dimri jashtëzakonisht të ngrohtë

Hotelierët në rajonin e Velingradit raportojnë sezonin më të fortë të dimrit të katër viteve të fundit, për shkak të anulimit të kufizimeve anti-epidemike dhe dimrit të ngrohtë. Aktualisht, në qytet dhe në Rodopet Perëndimore ka po aq turistë sa..

14.01.23 10:35 |

Vendbanimi antik Aqua Calide pranë Burgasit zbulon sekretet e veta

Një pjesë e një kanali të hershëm romak të shekullit të I u zbulua gjatë gërmimeve të një banje romake në territorin e vendbanimit antik të Akve Kalide gjatë sezonit aktual arkeologjik.U gjetën gjithashtu struktura nga dhoma mesjetare të suvatuara..

28.07.22 07:15 |

Rregulla të rrepta për përdorimin e pajisjeve SPA në vendpushime

Që nga kohërat e lashta burimet kuruese në trojet tona kanë pasur famë të madhe. Vetitë e tyre të favorshme për shëndetin e njeriut i kanë vlerësuar perandorë të ndryshëm romakë. Sot Bullgaria zë një prej vendeve të para në Evropë për nga burimet me ujë..

29.06.20 12:15 |

Qyteti Strellça dhe fenomenet e tij

Pasuria më e madhe e qytetit Strellça të strukur në gjinjtë e malit Sredna Gora janë ujërat e tij mineral. Trakët ishin të parë të cilët kanë lëngë gjurmë në ato troje. Edhe më sot aty mund të shihet shenjtërorja e tyre “ Varri i Bretkosave” (Zhaba..

07.06.20 06:15 |

Qyteti Strellça – një vendpushim me ujëra shëruese, me histori heroike dhe erë trëndafili

Natyrë e bukur, kureshtje kulturore dhe historike, njerëz punëdashës, llixha – të gjitha këto e bëjnë qytetin e vogël malor një qendër tërheqëse për njerëzit nga moshat e ndryshme. Iniciativa ekonomike e vendasve para një shekulli e gjysmë në Strellça..

07.12.19 11:40 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна