Eмисия новини
от 16.00 часа

Gratë në Bullgari janë me paga më të ulëta

Gratë në Bullgari marrin mesatarisht 14 për qind paga më të ulëta se burrat. Kjo e rendit vendin tonë në “mjedisin e artë” në këtë tregues, midis vendeve anëtare të BE – tha para BNR Ivajllo Dinev nga Instituti për Kërkime Sociale dhe Sindikale..

06.03.21 14:12 |

Dhuna në familje – a ka rrugëdalje në kushtet e izolimit të detyruar

Bullgaria është një nga shtetet, në të cilat nuk ka statistikë zyrtare për viktimat e dhunës shtëpiake. Vetëm Ministria e Punëve të Brendshme mirëmban një bazë të dhënash për sinjale në sistem. Sipas tyre, gjatë vitit 2020 janë lëshuar 3057..

03.02.21 08:00 |

Strategji Kombëtare për inkurajimin e barazisë midis grave dhe burrave

Qeveria miratoi Strategjinë Kombëtare për inkurajimin e barazisë midis grave dhe burrave për periudhën 2021-2030. Këtë e njoftuan ngaqendra e shtypit pranë kabinetit. Qëllimi kryesor i dokumentit është të kontribuojë për arritjen e barazisë..

22.12.20 16:19 |

Afro gjysma e të rinjve bullgarë jetojnë me prindërit

Sipas të dhënave të Evrostatit për vitin 2019 në Bullgari 48.8 për qind nga të rinjtë jetojnë me prindërit. Në BE të rinjtë e braktisin familjet e prindërve rreth moshës 26 vjeç. Më gjatë me prindërit jetojnë kroatët (31.8 vjeç) dhe sllovakët..

12.08.20 14:16 |
Всички новини: днес | вчера