Eмисия новини
от 17.00 часа

Përfundimi i Centralit Atomik Elektrik “Belene” do të kushtojë 8-9.5 miliardë euro

Midis 8 miliardë dhe 9.5 miliardë euro do të nevojiten për të përfunduar të dy blloqet e Centralit Atomik Elektrik “Belene”, sipas llogarive të Shoqatës së Ndërtimit “Bulatom”. Deri më tani, gati 1.5 miliardë euro u shpenzuan për projektin...

15.06.21 18:56 |
Vlladimir Tenev

Revista “Time” përfshiu një bullgar ndër liderët e së ardhmes

Drejtori Ekzekutiv i "Robinhood" Vlladimir Tenev, u përfshi në listën e revistës “Time” – “100 njerëzit e ardhshëm më me ndikim”, njoftoi BTA. Aplikacioni i lojërave për bursën “Robinhood”, i drejtuar nga 33-vjeçari Vlladimir Tenev, një..

18.02.21 11:29 |
Krasimir Vëllçev

Ofrojnë rritjen e bursave për studentët, doktorantët dhe specializantët

Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev propozon të rritet shuma minimale e bursës mujore nga 36 në 44 euro ndërsa shuma maksimale - nga 77 në 92 euro. Projekti i qeverisë u botua për diskutim në popull. Bursat nuk janë të ndryshuara që prej 5..

23.11.20 10:36 |

Studentët e komunitetit shqiptar të diasporës në Bullgari me mundësi për bursa studimi në Shqipëri

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari informon se me vendim të Qeverisë shqiptare jepen 2 bursa studimi për 2 studentë bullgarë, shtetas bullgarë, me origjinë shqiptare për vitin akademik 2020-2021. Bursa e studimit përfshin mbulim..

23.09.20 08:37 |

Fondi “Tuk-Tam” dërgon të rinj për të mësuar jashtë

Fondi për bursa i shoqatës “Tuk-Tam” i krijuar nga bullgarë me përvojë jashtë shtetit do t’u sigurojë bursa me përmasë rreth 5 mijë euro bullgarëve të rinj , që të vazhdojnë arsimin e tyre me magjistraturë në ndonjë universitet të huaj. Kushti..

03.06.20 09:37 |

Bullgaria importon sasi më të mëdha energji elektrike, se sa eksporton

Prodhimi i energjisë elektrike në Bullgari u ul me më se 15 për qind madje te hidrocentralet ulja është përafërsisht 50 për qind. Shumë prodhues të energjisë planifikojnë meremetime, gjë që do të rikonfirmojë profilin e ri të Bullgarisë si importues të..

04.02.20 18:36 |

Studentë me prejardhje bullgare nga 6 vende pa taksa studentore në Bullgari

Studentët nga diasporat bullgare në Shqipëri, Kosovë, Moldavi, Maqedoninë e Veriut, Ukrainë dhe Serbi nuk do të paguajnë taksa për studimin në shkollat e larta shtetërore bullgare. Ata do të marrin pa kusht edhe bursa nga 240 leva, përafërsisht 123 euro,..

24.01.20 10:07 |
Vlladimir Malinov

Fillon punën platforma për tregti të gazit natyror

Që sot fillon punën platforma për tregti dypalëshe të gazit natyror. Ajo do të mundësojë që konsumatorët përfundimtarë, të cilët janë përfshirë drejtpërsëdrejti në sistem, të lidhin marrëveshje për blerjen e gazit. Brenda një viti të gjitha..

02.01.20 10:13 |
Rumen Radev

Presidenti dorëzoi çmimin “Personalitet me kontribut në zhvillimin e dhurimit në Bullgari”

Presidenti Rumen Radev i dorëzoi familjes Neli dhe Robërt Gipsën çmimin vjetor “Personalitet me kontribut në zhvillimin e dhurimit në Bullgari”. Të dy amerikanët janë dhuruesit më të mëdhenj privat në fushën e arsimit në Bullgari duke siguruar bursa për..

21.11.19 18:44 |

Shteti stimulon kthimin e specialistëve bullgarë nga jashtë

Shteti është gati që nga viti 2020 t'u paguajë për një vit deri në 600 euro në muaj të gjithë bullgarëve të cilët kthehen nga jashtë për të punuar në Bullgari. Kushti është të prezantojnë kontratë me punëdhënës. Nuk është e domosdoshme që puna të gjendet..

15.11.19 19:08 |
Всички новини: днес | вчера