Eмисия новини
от 09.00 часа

Krijim i ri – valle bullgare përmes një loje virtuale në celular

Kudo që të jeni në botë, për sa kohë që keni një smartphone dhe akses në internet, mund të mësoni vetë hapat gjarpërushe të popullit bullgar me ndihmën e realitetit të virtual falas përmes lojës së re bullgare Taratanci. “Ju thjesht zgjidhni një..

16.03.23 07:15 |

Celulari i parë nuk u shfaq në SHBA, por në Bullgari që në vitin 1964

Në kulmin e Luftës së Ftohtë, pati një garë midis blloqeve lindore dhe perëndimore - ekonomike, ushtarake, ideologjike dhe mbi të gjitha teknologjike. Në atë kohë, në Bullgari vlonte një veprimtari intensive shkencoro-inxhinierike dhe krijimtarije,..

06.03.23 14:18 |

Ndaluan rritjen e çmimeve të shërbimeve celulare

Komisioni për Mbrojtjen e Konsumatorëve u ndaloi operatorëve celularë të rrisin çmimet e shërbimeve të tyre. Vendimi vjen pasi operatorët celularë shpallën rritjen e çmimeve të shërbimeve të kontratave vepruese. Sipas rregullatorit shtetëror bëhet..

23.12.21 16:05 |

Po zhvillojnë një aplikacion celular për bullgarët jashtë vendit

Ministria e Punëve të Jashtme në 21 muajt e ardhshëm do të nis nga puna për të krijuar një aplikacion celular për të ndihmuar bullgarët jashtë vendit. Ai do të sigurojë informacion në kohë reale për rreziqet gjatë udhëtonit jashtë vendit dhe do të..

07.12.21 12:43 |
Pamje nga qyteti Kjustendill viti 1927 / Foto: Muzeu Historik Regjional Kjustendill

Një arkiv digjital do të ruajë gjallë historinë e trashëgimisë sonë industriale

Fabrika, pajisje hekurudhore, ura, thertore, të cilët kanë përfshirë në veten e vet historinë e zhvillimit të stuhishëm të industrisë nga dhjetëvjeçarët e parë të shekullit të kaluar, sot rrëzohen ose “vetëndizen” dhe shkatërrohen. Që të ruajë..

12.06.21 12:45 |

Një aplikacion në celular do të tregojë për objektet dhe vendet turistike në rrugën tonë

“Aplikacioni është si GPS. Vihet në punë, kur je në afërsi deri tek objekti dhe të tregon për të”, sqaroi përpara Radios Kombëtare Bullgare autori i idesë Svetllozar Zahariev. “Deri në këtë moment aplikacioni është i përpunuar për vizita virtuale në..

13.12.20 07:05 |

Ndjekja e telefonave të të karantinuarve është antikushtetuese

Gjykata Kushtetuese shpalli se ndjekja e telefonave të njerëzve të cilët nuk respektojnë karantinën e detyrueshme bie në kundërshtim të Kushtetues. Kontrollimi me anë të celularëve u vendos gjatë prillit të këtij viti me ndryshimet në Ligjin për..

17.11.20 17:32 |

Celularët dhe shenjet e keqe të qarkullimit janë shkaku kryesor për aksidentet rrugore

A gjencia Shtetërore e Sigurimit të Lëvizjes Rrugore nisi një fushatë informative “Shkruaj kur arrin” orientuar te parandalimi i shfrytëzimit të celularëve kur njeriu drejton një automjet. Sipas të dhënave të Ministrisë së Punëve të Brendshme..

27.12.19 16:48 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна