Eмисия новини
от 15.00 часа
Rosen Hristov dhe Anies Panier-Ryunache

“Framatom” është gati të marrë pjesë në diversifikimin e karburantit bërthamor për Centralin Atomik Bërthamor “Kozlloduj”

Në një takim në Bruksel, ministri i energjetikës Rosen Hristov dhe kolegia e tij franceze Anies Panier-Ryunache diskutuan mundësitë e bashkëpunimit në fushën e energjisë me theks në energjinë gjeotermale dhe bërthamore. Në lidhje me bashkëpunimin..

25.11.22 19:21 |

Sliven ka të ngjarë të bëhet komuna e parë me elektrocentralin e vet

Këshilli Bashkiak i qytetit Sliven miratoi propozimin për ndërtimin e një centrali fotovoltaik mbi një sipërfaqe prej 450 dynymësh tokë komunale. Toka do t’i jepet me qira një investitori privat nëpërmjet një ankandi. Kështu Sliven ka të ngjarë të..

20.12.21 18:30 |

Pjesa e energjisë së rinovueshme në Bullgari pritet të rritet

Kapaciteti i instaluar për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e ripërtëritshme të energjisë në fund të vitit të kaluar ishte afërsisht 1800 megavat. Kjo është rreth një e pesta e të gjitha kapaciteteve në vend, tha para BNR drejtori ekzekutiv i..

07.03.21 11:01 |
Ministrja Petkova

Ministrja e Energjetikës: Nuk mund të heqim dorë nga projekti për centralin atomik “Belene”

“Vendi ynë nuk mund të heqë dorë nga ndërtimi i blloqeve të reja në centralin atomik “Belene”. Një prej shkaqeve për këtë është se centralet që punojnë me qymyrgure duhet të dalin nga eksploatimi. Me vendim të qeverisë po vazhdon zbatimi i..

14.10.20 10:42 |
Ministrja Petkova

Ministrja e Energjetikës Tmenuzhka Petkova: “E respektojmë vendimin parlamentar për centralin atomik “Belene”

“Procedura e kërkimit të investitorit strategjik për ndërtimin e centralit atomik “Belene” është në etapën e dorëzimit të memorandumit informativ pesë firmave të mëdha”, shpalli Ministrja e Energjetikës Temenuzka Petkova gjatë kontrollit..

18.09.20 13:57 |
Ministrja Temenuzhka Petkova

Bullgaria do të mbrojë interesat e saj energjetike në BE

Bullgaria respekton strikt politikat dhe prioritetet e BE-së në energjetikë, por duhet të gjejë bilancin mes tyre dhe interesave të saj kombëtare, sepse centralet termike janë kapacitete jashtëzakonisht të rëndësishme. Këtë e deklaroi Ministrja e..

24.01.20 19:05 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна