Eмисия новини
от 19.00 часа

Më pak aplikime, por më shumë seksione zgjedhore

Një ditë para afatit të fundit për aplikim për votim jashtë vendit – 15 qershor, u paraqitën më se 55 000. Nuk ka gjasa që deri në fund të ditës së sotme numri i tyre të arrijë 87 216 aq sa ishin në zgjedhjet e mëparshme parlamentare më 4 qershor...

15.06.21 12:47 |

Në fillim të qershorit më shumë se 1000 njerëz morën shtetësi bullgare

Rreth 6000 njerëz janë duke pritur të marrin shtetësi bullgare sipas Ministrisë së Drejtësisë. Procedura për marrjen e certifikatave me Dekret Presidencial u vonua, pasi kishte një numër të madh të Dekreteve me të cilat nuk u lëshuan certifikatat e..

15.06.21 10:48 |

Bullgaria tashmë po lëshon certifikata digjitale për Covid-19

Që nga 1 qershori, Bullgaria lëshon certifikata digjitale evropiane për Covid-19 dhe është e lidhur me sistemin elektronik në të cilin ato mund të verifikohen, njoftuan nga Komisioni Evropian. Ky është një muaj para nisjes së sistemit nga puna,..

01.06.21 19:06 |

Ribotimi i certifikatave për Covid-19 fillon më 4 qershor

Të gjithë qytetarët që tashmë disponojnë certifikatë për ciklin e plotë të vaksinimit kundër Covid-19 do të jenë në gjendje ta ribotojnë falas dokumentin në fjalë në formatin evropian në faqen e internetit të Sistemit Kombëtar të Informacionit..

31.05.21 19:59 |

Ministri i Shëndetësisë miratoi Covid - certifikatën digjitale të BE

Sot me një urdhër Ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov miratoi Covid certifikatën digjitale të BE për vaksinim kundër Covid-19. Certifikata krijohet në regjistrin elektronik të imunizimit pas regjistrimit të vaksinimit dhe lëshohet me..

28.05.21 17:48 |

Certifikatat e vaksinimit kundër Covid-19 të lëshuara deri më tani do të ribotohen

Të gjitha certifikatat e vaksininimit kundër Covid-19 të lëshuara deri më tani do të ribotohen. Këtë e shpalli Ministri i Shëndetësisë Dr. Stojço Kacarov përpara televizionit Bulgaria On Air. Ribotimi është i domosdoshëm në lidhje me formatin e..

27.05.21 14:49 |

Në vitin 2020 rreth 70 000 pacientë mbetën pa mjekun e përgjithshëm

Vetëm vitin e kaluar rreth 70 000 pacientë zbuluan se mbetën pa mjekun e përgjithshëm për shkak të ndërprerjes së praktikës mezi pasi e kërkuan atë në lidhje me një problem shëndetësor. Këtë e tha Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva para..

26.05.21 18:39 |
Presidenti Radev

Certifikata e BE-së për Covid-19 nuk duhet të çojë në diskriminim

Qëllimi i miratuar për zvogëlimin e gazrave të serës me 55% deri në 2030 e vë Bullgarinë në një pozitë të vështirë, tha Presidenti Rumen Radev duke hyrë në Këshillin Evropian në Bruksel. "Në këtë situatë mundësitë e Bullgarisë për manovrim janë..

25.05.21 13:40 |
Stojço Kacarov

Propozohet të zgjatet gjendja e jashtëzakonshme me dy muaj

Po merren në konsideratë masa shëndetësore, si për të mos parandaluar ardhjen e turistëve në vend ashtu edhe për të mos ndezur një valë të re të koronavirusit. Këtë e tha në një intervistë për bTV Ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov. Po..

21.05.21 13:24 |
Georgi Todorov

Sistemi bullgar i certifikimit për Covid-19 është i integruar me atë evropian

Më 14 maj përfundoi integrimi i sistemit bullgar të certifikatës digjitale që vërteton imunizimin kundër Covid-19, një test negativ ose prania e antitrupave pas një infeksioni koronavirus me sistemet e vendeve të tjera evropiane. Kjo u njoftua nga..

17.05.21 16:07 |
Всички новини: днес | вчера