Eмисия новини
от 10.00 часа

Afro 2/3 prej bullgarëve janë duhanpirës

Sipas një studim të “Organizatës Kombëtare të Pacientëve” 59% e bullgarëve të moshës nga 19 deri në 64 vjeç janë duhanpirës. Pothuajse të gjithë prej të anketuarve pinë cigare dhe shumë pak prej tyre përdorin produkte duhani pa tym, ose cigare..

11.08.20 19:16 |

Cigaret e kontrabandës në Bullgari janë më pak që nga viti 2010 e këtej

Gjatë tremujorit të tretë të vitit 2019 numri i cigareve të paligjshme në Bullgari është pakësuar me 0.1 për qind në krahasim me tremujorin e dytë, tregon një studim i zhvilluar nëpërmjet grumbullimit dhe analizës së “kutive të zbrazëta të cigareve”...

18.12.19 13:21 |

Niveli i kontrabandës së cigareve – më i ulët gjatë dhjetë viteve të fundit

Në një takim pune të organizuar nga pesë kompanitë për prodhim duhani nga “Iniciativa kundër tregtisë ilegale” u paraqit një studim, sipas të cilit gjatë tremujorit të dytë të vitit 2019 niveli i kontrabandës së cigareve gjatë tremujorit të dytë të..

23.10.19 13:35 |

Policia zbuloi fabrika ilegale për cigare, ku kanë punuar ukrainas dhe moldavianë

Dy fabrika ilegale për cigare ishin kontrolluar në rajonin   e qytetit Plovdiv – në fshatrat Trud dhe Rëzhevo Konare. Në Trud po ndodhen kryeministri Bojko Borisov dhe nënkryetari i Prokurorisë Ivan Geshev, kështu edhe sekretari i përgjithshëm i..

04.07.19 17:39 |

Tregtia ilegale me cigaret në Bullgari po pakësohet

Gjatë vitit 2018 të ardhurat si rezultat i tatimit të produkteve të duhanit në Bullgari janë mbi 1.5 mlrd euro, ose 9.5% e të gjitha të ardhurave buxhetore. Për nga ky tregues vendi ynë është në vendet e para në BE. 85% e çmimit të cigareve janë tatime...

04.06.19 13:08 |

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare pa Duhan

Më 31 maj shënojmë ditën ndërkombëtare pa tym duhani. Sipas statistikës së Organizatës Botërore të Shëndetësisë, të shpallur në lidhje me këtë ditë, çdo vit duhani vras rreth 6 miliona veta në botë. Mbi 5 miliona janë viktimat e përdorimit të..

31.05.19 09:30 |
Всички новини: днес | вчера