Eмисия новини
от 05.00 часа

Mira Koteva – nga Londra deri në Sofje në kërkim të subjekteve përrallore dhe jetike

Secili e di subjektin e një përralle si “Borëbardha dhe shtatë xhuxhet” për shembull. Por a keni menduar për historinë personale të secilit prej personazheve në të, çfarë emocionesh ndiejnë, pse janë të tillë siç janë? Përgjigjen e këtyre pyetjeve..

14.07.21 14:42 |

Kodet e dashurisë përshkruajnë rrugën drejt përjetësisë

Shpesh herë midis kufizimeve të “kështu duhet”, “nuk është e mundur”, “nuk ka kohë” dhe stereotipa të tjerë ne harrojmë të jemi ne vetë dhe të zhvillojmë thelbin tonë krijues. Devijimi drejt së panjohurës krijon ndjenjën e një pasigurie, e cila..

14.02.21 12:15 |

Një ekspozitë zbulon dashurinë në art dhe të bukurën në jetë

Një ekspozitë e cila i kushtohet muajit të dashurisë, është e renditur në galerinë e kryeqytetit “Oborishte” Nr. 5. Deri më 6 mars mund të shikohen krijime të modernistëve me famë botërore, si dhe të disa prej autorëve më të njohur modernë bullgarë, si..

14.02.21 07:15 |

Dashuria si vend për pushim, shpresë dhe botëkuptim

Afërsia, përqafimi i ngrohtë, shtrëngim duarsh, puthja - të gjitha këto janë gjëra që bota na hoqi në vitin 2020 në emër të jetës dhe kështu në të vërtetë na kujtoi kuptimin e tyre të vërtetë dhe vlerën e tyre. Dhe në se ju jeni prej njerëzve..

13.02.21 05:35 |

Donka Paprikova e cila ia përkushtoi jetën bamirësisë

E mësuar që në një moshë të njomë të shikojë botën përmes syve të dhembshur, Donka Paprikova deri në fund të ditëve të saj u jep një qetësi të sëmurëve, të vetmuarve dhe të dëshpëruarve. Kurse pas rënies së komunizmit ajo ringjall traditën e..

24.12.20 11:45 |
Kisha e Bojanës

Strehimet shpirtërore të vitit 2020

Viti 2020 që po përfundon ndryshoi fund e krye përfytyrimet për botën materiale në të cilën jetojmë. Sikur shtresat në sistemin tonë të vlerave u rirenditën që të kërkojmë gjërat e rëndësishme në jetë, të cilat na bëjnë njerëz. Atyre që e humbin..

24.12.20 07:05 |

Zemrat na shpien – fushatë e cila ngroh zemrat e të moshuarve të vetmuar

“Nuk ka gjest më të bukur sesa të japësh nga  yti për të varfërit sepse është e lehtë që të jesh i mirë, ndërsa e mira është ngjitëse!” Me këtë apel emocionues Moto Klubi “Vokil” në qytetin bregdetar Varna u bëri thirrje bashkëqytetarëve të..

19.12.20 08:05 |

Vloggeri holandez Leon: “Në Bullgari unë provoj një ndjenjë jo tokësore”

Pasioni i tij është të udhëtojë vet nëpër Bullgari në kërkim të përjetimeve autentike, sepse mendon se vendi ynë është i përmbushur me shumë ndjenja të cilat burojnë nga shpirti. Për 28 vjeçarin Leon de Leeuw, Bullgaria është një dashuri që me..

20.09.20 07:00 |

Bullgarë nga jashtë tregojnë histori frymëzuese për atdheun

Vallë, a të mungon në të vërtetë Bullgaria, e zbulon po të mbetesh të jetosh jashtë shtetit për më shumë kohë. Dhe në se ndonjëri t’i drejtojë pyetje cila do të jetë dita më e lumtur për ty, me zemër të hapur dhe pa asnjë dyshim i përgjigjesh –..

31.05.20 06:30 |

“Stoli i dashurisë” afër qytetit Drjanovo - një vend për ndjenja të ndara mes natyrës

T ek ne ka vende romantike, të cilat vizitohen gjatë gjithë vitit nga çiftet e dashuruara dhe bile nga familje të tëra , vende, të cilat janë kthyer në simbol dhe shenjë  të dëshirave të fshehura njerëzore. Askush nuk mban mend se që kur një stol i..

17.02.20 16:03 |
Всички новини: днес | вчера