Eмисия новини
от часа

E përshkruajnë vitin 2025 si horizontin e hyrjes së Bullgarisë në Eurozonë

Shpresoj se Bullgaria do të hyjë në Eurozonë më 1 janar 2025, tha zëvendëskryeministri në detyrë për menaxhimin e fondeve evropiane Atanas Pekanov para një debati ekspertësh në Sofje me temën "A është Bullgaria gati për Eurozonën?". Është vetëm..

22.03.23 09:16 |

Rritja e çmimeve, spekulimi tregëtar dhe varfërimi i dukshëm po i venë vulën debatit “pro” dhe “kundër” euros

Sa më shumë të flasin njerëzit për euron në vendin tonë, aq më shumë duket se rritet edhe frika e tyre se monedha e përbashkët evropiane mund të çojë në çmime edhe më të larta nëpër dyqane. Për të hedhur më shumë dritë mbi çështjet dhe faktet që..

21.02.23 07:15 |
Delegacioni bullgar në Kampionatin Botëror të Debatit në Madrid

Sukses bullgar në Kampionatin Botëror të Debatit në Madrid

Garuesit për të cilët do t’ju tregojmë sot nuk stërviten për qëndrueshmëri fizike, por shpirti i tyre sportiv u jep avantazh në garën në të cilën ata fituan një sukses të madh - finalen e Kampionatit Botëror të Debatit. Ndoshta ekzistenca e..

21.01.23 12:10 |

Aktiviteti zgjedhor është funksion i besimit në sistemin politik në Bullgari

Nësedo të realizohen parashikimet e analistëve për një pjesëmarrje të ulët rekord në votim do të mësojmë në fund të ditës së sotme të zgjedhjeve. Për herë të katërt në më pak se dy vjet, jemi përballë kutive të votimit në përpjekje për të zgjedhur..

02.10.22 08:15 |

Këshilli i Sigurimit nën Kryeministrin teknik do të diskutojë pasojat e referendumeve në territoret e okupuara të Ukrainës

Këshilli i Sigurimit nën kryeministrin Gëllëb Donev do të diskutojë mobilizimin e pjesshëm ushtarak në Federatën Ruse, mbajtjen e referendumeve në territoret e okupuara të Ukrainës dhe përshkallëzimin e mundshëm të konfliktit ushtarak midis Rusisë..

29.09.22 10:36 |
Deputeti Daniell Mitov

Një debat i nxehtë parlamentar mbi negociatat midis Shkupit dhe Sofjes

Më 4 shkurt, Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut do të festojnë bashkërisht 150 vjetorin e lindjes së Goce Dellçevit. Anëtarët e Komisionit të përbashkët për çështjet historike nga pala bullgare nuk do të ndërrojnë. Të drejtat e bullgarëve në..

28.01.22 11:40 |

Një orë e 24 minuta vazhdoi debati midis kandidat presidentëve

Dy kandidatët për postin presidencial realizuan debatin e vetëm të drejtpërdrejtë në Televizionin Kombëtar Bullgar. Rumen Radev dhe Prof. Anastas Gerxhikov deklaruan se presin nga partitë në parlamentin e ri të zgjedhin një kabinet të rregullt...

19.11.21 12:10 |
Prof.Anastas Gerxhikov dhe Rumen Radev

Do të ketë një debat presidencial tri ditë para balotazhit

Debati i vetëm mes kandidatëve për president Rumen Radev dhe Prof.Anastas Gerxhikov do të jetë në BNT më 18 nëntor në orën më të shikuar nga ora 20.00, njoftoi televizioni publik. Natën pas raundit të parë të zgjedhjeve, Rumen Radev komentoi se..

16.11.21 14:29 |

Romët insistojnë në një politikë efektive ndaj grupit etnik

Konferenca e Përhershme e Romëve po përgatit një manifest parazgjedhor, i cili do t’u bëjë thirrje kandidatëve të angazhohen me masa dhe politika efektive për romët, tha për BNR avokatja Miglena Mihajllova nga organizata. “Komuniteti rom ka një..

09.03.21 12:19 |
Ivan Geshev

Këshilli i Lartë Gjyqësor ndërpreu debatin për dorëheqjen e kryeprokurorit

Pas mbledhjes 4-orëshe plenumi i Këshillit të Lartë Gjyqësor ndërpreu debatet mbi kërkesën e Bashkimit të Gjyqtarëve në Bullgari të fillojë procedurë për heqjen e kryeprokurorit. Ky debat u propozua në rendin e ditës nga kryetari i Gjykatës..

22.10.20 15:27 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна