Eмисия новини
от 01.00 часа

Ekologë hulumtojnë sjelljen dhe popullatën e delfinëve në Detin e Zi

Studimi i dytë i këtij viti mbi popullsinë e delfinëve në Detin e Zi është duke u zhvilluar. Sondazhi përgjatë bregut jugor të Detit të Zi tashmë është drejt fundit dhe në gusht, nëse moti është i favorshëm, do të bëhet edhe përgjatë bregdetit tonë..

31.07.22 07:20 |

Sinjalet për delfinë të ngordhur në bregun e Detit të Zi

Një numër raportesh për delfinët e ngordhur erdhën në Këshillin Bashkiak të Sigurisë në qytetin Ballçik që nga maji. Raportet e fundit janë nga plazhi në pushimoren Allbena gjatë fundjavës - në pjesën veriore dhe jugore të kompleksit. Janë gjithsej..

13.06.22 16:46 |

Deti i Zi – një det në rrezik

Deti i Zi është një det i brendshëm me një sistem unikal ekologjik, në të cilin derdhen rreth 300 lumenj. Sipas studimeve 70% nga të gjitha mbeturinat dhe ndotësit në të, vijnë nga 6 shtetet e Detit të Zi – Bullgaria, Rumania, Gjeorgjia, Rusia, Turqia..

17.02.17 12:55 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера