Eмисия новини
от 14.00 часа

Sipas 77 për qind e njerëzve Bullgaria nuk qeveriset sipas vullnetit të popullit

Duke evidentuar periudhën e kaluar të trazirave dhe të paqëndrueshmërisë politike, 17 për qind e bullgarëve pajtohen me deklaratën “Vendi im qeveriset sipas vullnetit të popullit”, dhe 77 për qind nuk bien dakord me këtë. Këtë e tregojnë të dhënat..

06.06.22 17:22 |

BE-ja do të marrë kredi të reja për të mbështetur Ukrainën

Presidenti amerikan Joe Biden firmosi ligjin e miratuar nga Kongresi për kredi-qira në mbrojtje të demokracisë në Ukrainë. Kjo do të lejojë që Shtëpia e Bardhë të financojë mbrojtjen ushtarake të Ukrainës kundër agresionit rus pa vonesa..

10.05.22 10:09 |

“Freedom House” kërkon që Bullgaria të heqë veton ndaj Maqedonisë së Veriut

Në raportin e ri vjetor për gjendjen e vendeve në tranzicion të organizatës më të vjetër joqeveritare amerikane “Freedom House”, Bullgaria renditet sërish në kategorinë e “demokracisë gjysmë të konsoliduar”. Kjo do të thotë se shteti zyrtarisht ka..

20.04.22 11:12 |
Kirill Petkov

Një gjyqtar do të kontrollojë Prokurorin e Përgjithshëm

Nuk ka asnjë mënyrë për të mashtruar institucionet evropiane, tha Kryeministri Kirill Petkov pasi u dëgjua në Grupin LIBE për Monitorimin e Demokracisë në Parlamentin Evropian. Është e qartë për të gjithë se prokuroria nuk po funksionon mirë, tha..

27.01.22 15:26 |
Ivan Geshev

Prokurori i Përgjithshëm kërkon një monitorim më të rreptë të BE-së mbi Bullgarinë

Prokurori i Përgjithshëm Ivan Geshev kërkoi nga eurodeputetët intensifikimin e dialogut me institucionet evropiane dhe monitorimin më të rreptë. Duke folur para grupit LIBE të Parlamentit Evropian, i cili monitoron demokracinë dhe shtetin e së..

27.01.22 15:01 |
Rumen Radev

Rumen Radev: Demokracia është e rrënjosur thellë në shoqërinë bullgare

Ngjarjet në Bullgari gjatë vitit të fundit dëshmuan se demokracia është e rrënjosur thellë në shoqërinë bullgare. Shoqëria është vitale dhe mjaft e fortë për të kundërshtuar korrupsionin dhe autoritarizmin, dhe njerëzit janë gati të ngrihen për të..

09.12.21 18:51 |

Presidenti do të mbledhë sa më shpejt parlamentin e ri

Në kohë sa më afërt, pas shpalljes së emrave të deputetëve, do të mbledh Kuvendin Popullor. Besoj se palët do t'i kapërcejnë mosmarrëveshjet në emër të një të ardhmeje të përbashkët dhe do të ketë një shumicë të qëndrueshme. Kështu deklaroi..

15.11.21 15:23 |
Sllavi Trifonov

Sllavi Trifonov nuk sheh asnjë problem në zbatimin e Kushtetutës

Në Facebook, udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov hodhi poshtë kritikat se partia e tij refuzon të përpiqet të formojë qeveri. “Këtë e vendosi sovrani, kështu i shpërndau letrat. Ne nuk kemi mundësinë për të formuar një kabinet të..

27.04.21 09:27 |

Senatorë të SHBA paralajmëruan për problemet me korrupsionin në Bullgari

“Shtetet e Bashkuara dhe Bullgaria kanë marrëdhënie të forta që gjithnjë e më shumë por forcohen të cilat iu bazohen vlerave të përbashkëta demokratike. Ne do të dëshironim të shihnim se si kjo marrëdhënie vazhdojnë të zhvillohen, veçanërisht në..

05.03.21 16:17 |

Ambasada e Rusisë në Sofje doli me një deklaratë proteste

Ambasada e Rusisë në Sofje bëri ​​një deklaratë proteste lidhur me liderin e dënuar të opozitës Alksej Navallni. “Ju kujtojmë se Federata Ruse është një shtet sovran dhe nuk do të tolerojë ndërhyrjen në punët e saj të brendshme nga vendet e treta dhe..

05.02.21 10:51 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера