Eмисия новини
от 02.00 часа

Parlamenti miratoi përfundimisht korrigjimet në Kodin Zgjedhor

Presidenti Rumen Radev lëshoi një dekret për publikimin në Fletoren Zyrtare të Ligjit për ndryshimet dhe shtojcat në Kodin Zgjedhor, miratuar nga Legjislatura e 45-Kuvendit Popullor më 29 prill. Dekreti është me datë të sotme, ndërsa..

30.04.21 15:11 |

Filloi punë Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor

Deputetja më e moshuar Mika Zajkova hapi punën e Legjislaturës së 45 të Kuvendit Popullor. “Populli na dërgoi në këtë sallë për ndryshimin, e cila të na nxjerrë nga të gjitha vendet e fundit në BE”, tha Zajkova. Deputetët u betuan,..

15.04.21 12:36 |

Deputetët e rinj do të betohen më 15 prill

Presidenti Rumen Radev nënshkroi dekretin, me të cilin thërret parlamentin e 45-të të sapo zgjedhur më 15 prill, bëri të ditur zyra e shtypit e Kreut të Shtetit. Dokumenti pritet të publikohet nesër në një numër të jashtëzakonshëm të “Fletores..

13.04.21 12:12 |

Emrat e deputetëve të rinj do të dihen deri më 11 prill

Mbi 10.4 milion shifra do të përpunohen nga komisionet e seksioneve gjatë natës së zgjedhjeve. Ka mbi 400 shifra në secilin protokoll. Sipas ligjit, protokollet duhet të jenë gati brenda 24 orëve pas përfundimit të votimit. Të dhënat do të përpunohen më..

04.04.21 18:17 |

Udhëtimi i përbashkët nuk do të ndëshkohet

Deputetët vendosën që udhëtimi i përbashkët të mos ndëshkohet, duke miratuar korrigjime në Ligjin për ndryshimin dhe shtimin e Kodit të Lundrimit tregtar me anije, pas vetos së vendosur nga Presidenti Rumen Radev. Në motivet e veta Radev ka treguar..

16.12.20 11:11 |
Javor Bozhankov

BSP paditi gjykatën për pjesëmarrjen e njerëzve në karantinë në seancat parlamentare

Deputetët nga grupi parlamentar i BSP për Bullgarinë depozituan një ankesë në Gjykatën Kushtetuese, duke kërkuar që gjykata të shpallë jokushtetuese rregullat e miratuara nga parlamenti për pjesëmarrjen e deputetëve në karantinë për shkak të..

20.11.20 12:31 |

Është ngritur padi kundër zhvendosjes së mbledhjeve plenare të deputetëve në ish-shtëpinë partiake

Ish-deputetët Petër Sllavov, Metodi Andreev dhe Martin Dimitrov ngritën padi kundër zhvendosjes së seancave plenare në ish-partinë partiake që nga muaji shtator. Tre deputetët këmbëngulin për heqjen e simboleve komuniste nga pushteti. Në një..

22.08.20 12:13 |
Bojko Borisov

Kryeministri Borisov: Është koha për restartin e shtetit

“Është koha për përgjegjësi dhe vendosmëri. Është koha jo vetëm për ndërrimin e sistemit politik, por për restartin e shtetit”. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov në një thirrje drejt shtetasve bullgarë nëpërmjet rrjeteve sociale. Në të ai shpalli..

14.08.20 13:28 |

Gjobuan deputetë për mosmbajtjen e maskave në Kuvendin Popullor

Inspektorë nga Inspektorati Shëndetësor Regjional hynë në Parlament dhe u vendosën gjoba deputetëve, të cilët shkelin urdhëresën për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse në ambiente të mbyllura publike. Janë sanksionuar 24 deputetë. Gjoba për ta..

02.07.20 17:13 |
Valeri Zhabljanov

Partia Socialiste Bullgare kërkoi mbrojtjen e deputetëve nga terrori elektronik

“Po ngul këmbë që udhëheqja e Parlamentit të bëjë çmos që të ndërpritet terrori elektronik kundër deputetëve, diskreditimi i tyre nga televizionet dhe mjetet e tjera të informacionit”, bëri thirrje në Parlament deputeti nga “Partia Socialiste..

25.06.20 10:50 |
Всички новини: днес | вчера