Eмисия новини
от 07.00 часа
Manastiri i Drjanovos „Shën Kryeengjëlli Mihail“

Destinacioni Drjanovo - larg klishesë së turizmit masiv

Drjanovo nuk është ndër destinacionet tona turistike më të njohura - për gëzim të njerëzve që kërkojnë përjetime autentike, larg turmave dhe klisheve të shoqërisë konsumatore. Qyteti i vjetër malor ofron rehati, qetësi dhe mbi të gjitha - një..

23.04.23 14:05 |

Bullgaria me çmimin "Destinacioni më i mirë në Ballkan"

Në kuadër të ekspozitës më të madhe dhe më prestigjioze ndërkombëtare të turizmit në botë, Internationale Tourismus-Börse në Berlin, Bullgaria mori një vlerësim prestigjioz nga Shoqata e Gazetarëve të Turizmit të Paqësorit, e cila mbulon rreth 7000..

09.03.23 17:59 |

Bullgaria po afirmohet gjithnjë e më shumë si një destinacion spa

Bullgaria po vendoset gjithnjë e më shumë si një destinacion i preferuar për turizmin balneo dhe spa gjatë gjithë vitit. Sipas të dhënave nga Sistemi i Unifikuar i Informacionit Turistik, mbi 13% e turistëve të regjistruar në Bullgari preferuan në..

22.02.23 16:34 |
Ilin Dimitrov dhe Haim Kac

Ministri i turizmit i Izraelit është duke bërë një vizitë në Bullgari

Marrëveshja ndërmjet qeverive të Bullgarisë dhe Izraelit për bashkëpunim në fushën e turizmit u nënshkrua në Sofje nga ministrat e turizmit të dy vendeve, Ilin Dimitrov dhe Haim Kac. Marrëveshja parashikon shkëmbimin e përvojës në forma specifike të..

23.01.23 19:07 |
Parku Historik në fshatin Neofit Rillski

U dorëzuan Çmimet Vjetore të Turizmit 2022

“Parku Historik” në fshatin Neofit Rillski në rajonin e qytetit Varna, është fitues në kategorinë kryesore – “Zgjedhja e Bullgarëve”, në Çmimet Vjetore të Turizmit 2022, organizuar nga Ministria e Turizmit. Dallimin në kategorinë “Destinacion..

14.12.22 19:46 |

Po rritet interesi i turistëve të huaj për Bullgarinë

Vendi ynë po bëhet gjithnjë e më i njohur dhe i popullarizuar si destinacion, me perspektiva të mira për vitin 2023. Kjo u bë e qartë nga një sërë takimesh dypalëshe të ministrit të turizmit Ilin Dimitrov në kuadër të Samitit Global të Liderëve të..

29.11.22 17:22 |

Që nga fillimi i vitit, vizitat e turistëve të huaj në Bullgari u rritën me 130 për qind

Në gjysmën e parë të 2022 vizitat turistike të të huajve në Bullgari janë afër 2 207 000. Krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, kjo është një rritje prej 130 për qind. Këtë e bëri të ditur zëvendësministrja e turizmit, Irena..

07.08.22 08:15 |

Veliko Tërnovo prezanton trashëgiminë e tij kulturore dhe historike në një ekspozitë në Madrid

Trashëgimia e pasur kulturore dhe historike dhe potenciali turistik i qytetit Veliko Tërnovos prezantohen në ekspozitën më të madhe të specializuar në Spanjë - FITUR, njofton qendra për shtypin e bashkisë së qytetit. Në forumin që fillon më 19..

19.01.22 13:14 |
Stella Balltova

Mendohen lehtësime të kushteve për hyrjen e turistëve në Bullgari

Po punohet për të lehtësuar kushtet për hyrje në Bullgari, gjë që do të shtojë interesin ndaj vendit tonë si destinacion turistik. Këtë e tha në një intervistë për BNR ministrja e përkohshme e turizmit Stella Balltova. Përsa i përket..

21.05.21 11:06 |

Pushimorja “Allbena” me program për rehabilitim pas Covid-19

Në Bursën e 27-të Turistike Ndërkombëtare, që u mbajt në Moskë nga 16 deri më 18 mars, pushimorja bregdetare bullgare “Allbena” tërhoqi vëmendjen me një program atraktiv për rehabilitim pas kalimit të infektimit nga Covid-19. Programi i bazohet..

20.03.21 07:15 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна