Eмисия новини
от 03.00 часа

Qeveria e përkohshme zëvendësoi drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave dhe Agjencisë së Doganave

Drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave dhe Agjencisë Doganore Rumen Specov dhe Pavell Tonev u liruan nga detyra. Në vend të tyre u emëruan Boris Mihajllov dhe Pavell Gerenski. Sipas informacioneve nga shërbimi i shtypit të qeverisë,..

05.08.22 15:07 |

Agjencia e Infrastrukturës Rrugore t’u paguajë kompanive rrugore 50 për qind të aktiviteteve të kryera

Komisioni Parlamentar për Politikat Rajonale miratoi një vendim që i mundëson Agjencisë së Infrastrukturës Rrugore t’u paguajë kompanive rrugore 50 për qind të aktiviteteve të kryera për riparimin dhe mirëmbajtjen. Për pjesën e mbetur prej 50 për..

19.04.22 18:31 |

Bankat presin që normat e ulëta të interesit të mbeten

Pavarësisht inflacionit në rritje, bankat presin që normat e ulëta të interesit të mbeten në një periudhë afatmesme, tha Cvetanka Minçeva, udhëheqëse e një prej bankave më të mëdha në Bullgari. Sipas saj, presioni i rritjes së çmimeve i provokon..

04.10.21 17:46 |

Akuzojnë Bullgarinë për trajtim çnjerëzor të kafshëve

Organizata Ndërkombëtare për Trajtimin Human të Kafshëve Animals Angels, nga Gjermania, paraqiti një ankesë në Komisionin Evropian për trajtimin çnjerëzor të kafshëve në Bullgari, njoftoi BTA. Sipas Animals Angels, Bullgaria shkel..

15.02.21 12:06 |

Deputetët mendojnë ligj për falimentimin personal

Partnerët e koalicionit VMRO propozojnë për diskutim një projektligj për paaftësinë paguese të personave fizike. Në se ndonjë person është në paaftësi të shlyejë detyrimet e tij ndaj bankave, firmave të mbledhësve dhe kreditorëve të tjerë në..

02.11.20 11:36 |

Borxh i ri i jashtëm i Bullgarisë

Bullgaria mori një borxh i ri i jashtëm nga 2.5 miliard euro në dy emisione – me afat 10 dhe 30 vjet, njofton BNR. Detyrimi i ri është me çmim shumë të leverdishëm. Vendi e ka të drejtën e një borxhi të ri nga 10 miliard leva për tërë vitin 2020...

16.09.20 12:52 |

15 për qind nga restorantet në vend janë në falimentim

Pronarët e restoranteve kërkojnë që nga masat për përkrahjen shtetërore të biznesit 60:40 të hiqet kushti për mungesën e detyrimeve ndaj buxhetit. Aktualisht më pak se 10 për qind nga firmat në fushën e restoranteve dhe hoteleve përfituan nga kjo skemë..

16.04.20 11:29 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера