Eмисия новини
от 13.00 часа

Kartë për origjinë bullgare për bullgarët e diasporës

Një dokument i ri personal “Kartë për origjinë bullgare” do t’u japë të drejtën të huajve me origjinë bullgare për të punuar, mësuar dhe qëndruar në Bullgari. Parlamenti miratoi në lexim të parë një shtojcë në Ligjin për dokumentet personale..

13.01.21 15:01 |

Parlamenti hodhi poshtë idenë e një letërnjoftimi “Bullgar” për bullgarët jashtë vendit

Parlamenti vendosi t'i japë fund praktikës së rivalidimit të dokumenteve personale bullgare të shpallura të pavlefshme që janë deklaruar më parë të humbura ose të vjedhura. Vendimi u miratua me pranimin, në lexim të dytë, të ndryshimeve në Ligjin..

18.11.20 13:59 |

Bullgaria dhe jeta akademike përmes vështrimit të studentëve nga jashtë

Edhe në vitin në të cilin mijëra rezervime turistike nga jashtë u anuluan për shkak të rrezikut nga shpërndarja e koronavirusit, vendi ynë mbeti një destinacion tërheqës për njerëzit e rinj, të cilët vijnë këtu, që të grumbullojnë dije në degë të ndryshme..

05.11.20 06:10 |
Ilijana Jotova

Nënpresidentja Jotova shpalli iniciativën “Bullgaria e zgjuar”

Nënpresidentja Ilijana Jotova shpalli iniciativën “Bullgaria e zgjuar”. Qëllimi i saj është të inkurajojë bullgarët e diasporave jashtë shtetit pavarësisht nga mosha të shprehin lidhjen e tyre me Bullgarinë, me të kaluarën dhe të ardhmen e saj. Ata..

29.09.20 14:06 |

Studentë me prejardhje bullgare nga 6 vende pa taksa studentore në Bullgari

Studentët nga diasporat bullgare në Shqipëri, Kosovë, Moldavi, Maqedoninë e Veriut, Ukrainë dhe Serbi nuk do të paguajnë taksa për studimin në shkollat e larta shtetërore bullgare. Ata do të marrin pa kusht edhe bursa nga 240 leva, përafërsisht 123 euro,..

24.01.20 10:07 |
Kryetari i Asociacionit të Mediave Bullgare nëpër Botë dhe drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Telegrafike Bullgare Maksim Minçev mbylli zyrtarisht Takimin e 15-të Botëror të Mediave Bullgare, i cili u mbajt në Tiranë

Takimi botëror i mediave bullgare vuri në rendin e ditës çështje kyçe për diasporën bullgare

Në më se 40 shtete nga Evropa, Amerika Veriore dhe Jugore botohen gazeta, revista dhe ueb sajte të cilët janë të orientuara ndaj diasporës bullgare. Përfaqësues të tyre bashkë me gazetarë nga Bullgaria, diskutuan në kryeqytetin e Shqipërisë Tiranë..

25.11.19 14:25 |
Всички новини: днес | вчера